26 Jan 2020  

KBH: Overskyet, dis, 4 °C

Erhvervsskoler lider under fyringer

Nedskæringer har konsekvenser

Erhvervsskoler lider under fyringer

Fyringsrunder hører til hverdagskosten på landets erhvervsskoler. Alene i Hillerød og København er der varslet 40 opsigelser på tekniske skoler. Minister mener, at det handler om at få flere unge ind på skolerne.

Arkivfoto.
FOTO: 3F Ungdom
1 af 1

Landets erhvervsskoler lider voldsomt under flere års nedskæringer, og finansloven for 2018, hvor der bliver 100 millioner kroner mindre at drive skoler for end i 2017, gør ikke situationen bedre. Alene i Hillerød og København er der varslet 40 opsigelser på tekniske skoler, skriver Avisen.dk.

Sidste år sagde vi farvel til mellem 40 og 50 medarbejdere, og nu mangler vi både hænder og hoveder til at løse opgaverne.
Michael Johansson, Techcollege Nordjylland

På Center for erhvervsuddannelser i Nykøbing Falster har man siden 2015 sagt farvel til mere end 100 fastansatte og i 2018 skal der sælges bygninger for at få budgettet til at hænge sammen.

Direktør på Techcollege i Nordjylland Michael Johansson advarer som sine kollegaer fra hele landet, der tegner samme dystre billede, om konsekvenserne af millionbesparelser på erhvervsskolerne.

For få ansatte til opgaverne

– Vi er under økonomisk pres og halter hele tiden bagefter. Sidste år sagde vi farvel til mellem 40 og 50 medarbejdere, og nu mangler vi både hænder og hoveder til at løse opgaverne, siger Michael Johansson til Avisen.dk.

Ifølge Avisen.dk mener undervisningsminister Merete Riisager (LA), at udfordringen først og fremmest ligger i elevsøgningen og ikke i fortsatte sparekrav til skolerne.

I et forsøg på at få flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse har ministeren derfor henvendt sig til folkeskoleforligskredsen for sammen med dem at diskutere, hvordan man "kan styrke praksisfaglighed i folkeskolen", oplyser Merete Risager til Avisen.dk.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. jan. 2018 - 11:04   08. jan. 2018 - 15:27

Finanslov

noc@arbejderen.dk