26 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 29 °C

Enhedslisten kritiserer anbefalinger om arbejdsmiljø

Udspil fra ekspertudvalg

Enhedslisten kritiserer anbefalinger om arbejdsmiljø

Regeringens ekspertudvalg er kommet med deres anbefalinger til et bedre arbejdsmiljø. Men de rykker ikke noget, mener Enhedslisten.

Christian Juhl.
FOTO: Mark Knudsen
1 af 1

Varm luft, kalder Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl de anbefalinger til et bedre arbejdsmiljø, regeringens ekspertudvalg er kommet med efter et års arbejde.

Hvorfor bliver Arbejdstilsynet ikke opnormeret og får mere myndighed?
Christian Juhl, Enhedslisten

Han kritiserer, at der ikke er nogen skærpelse af lovgivningen, ikke flere pligter til arbejdsgiverne og ikke flere rettigheder til lønmodtagernes arbejdsmiljørepræsentanter.

– Hvorfor bliver Arbejdstilsynet ikke opnormeret og får mere myndighed? Hvorfor får lønmodtagerne ikke ret til at vælge arbejdsmiljørepræsentanter på alle arbejdspladser. Hvorfor styrkes arbejdspladsernes arbejdsmiljøorganisationen ikke, spørger Christian Juhl.

Ekspertudvalget foreslår fælles mål for arbejdsmiljøet mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, at Arbejdstilsynets indsats målrettes virksomhedder med flest arbejdsmiljøproblemer, bedre støtte til arbejdspladserne i forhold til at overholde arbejdsmiljøreglerne samt en klarere status for forskning på arbejdsmiljøområdet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. sep. 2018 - 08:03   28. sep. 2018 - 08:10

Arbejdsmiljø

ur@arbejderen.dk