21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

DSB-ansatte lammer morgentrafik

Reaktion på diktat om færre tillidsfolk

DSB-ansatte lammer morgentrafik

Mandag morgen stod S-togstrafikken i Storkøbenhavn stille. De ansatte holdt fagligt møde i protest mod, at DSB har opsagt samtlige tillidsrepræsentanters hverv.

Morgentrafikken i Storkøbenhavn var lammet mandag, fordi lokomotivførerne valgte at gå til fagligt møde.
FOTO: Uffe Weng/Ritzau Scanpix
1 af 1

Mandag morgen var S-togstrafikken i Storkøbenhavn lammet i nogle timer, fordi lokomotivførerne valgte at gå til fagligt møde.

Det er helt åbenlyst, at DSB går direkte efter at begrænse fagbevægelsen.
Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund

Mødet kommer som en reaktion på det anspændte forhold mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund, der startede, da DSB sidste år meldte sig ind i Dansk Industri (DI).

Onsdag i sidste uge brød forhandlingerne om vilkårene for overgangen til den nye overenskomst - DI's Jernbaneoverenskomst - sammen.

>>LÆS OGSÅ: DSB fratager tillidsrepræsentanter deres hverv

Dagen efter modtog Dansk Jernbaneforbunds 99 tillidsfolk så brev fra DSB med besked om, at deres hverv er bortfaldet pr. 1. november.

Minus 70 tillidsfolk

En af knasterne i forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale i forbindelse med overgangen til Jernbaneoverenskomsten har handlet om de tillidsvalgte.

Arbejdsgiveren vil reducere antallet af tillidsrepræsentanter fra 99 til 29, og dermed, ifølge fagforbundet, afskaffe de ansattes indflydelse på egen arbejdstid (tjenester, ture og turvalg) og på ferieplanlægningen.  

– DSB forhandler ikke, de dikterer. Det er uacceptabelt at skære antallet af tillidsrepræsentanter ned med 70. Det er helt åbenlyst, at DSB går direkte efter at begrænse fagbevægelsen, siger formand for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup, til Arbejderen og fortsætter:

– I år 2030 skal DSB køres som en privat virksomhed uden offentligt tilskud. Det betyder, at ledelsen nu forsøger at presse alle omkostninger ned, og derfor går DSB's ledelse nu især til angreb på de ansattes løn- og arbejdsforhold.

S-togene begyndte at køre igen midt på formiddagen, men ifølge DSB vil trafikken tidligst køre normalt igen hen på eftermiddagen.

>>LÆS OGSÅ: DSB må gerne være medlem af privat arbejdsgiverforening

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. nov. 2018 - 13:09   05. nov. 2018 - 13:23

DSB

noc@arbejderen.dk