17 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

DSB-ansatte forklarer stop i ok-forhandlinger

Bryder tavsheden

DSB-ansatte forklarer stop i ok-forhandlinger

Efter flere måneders tavshed var de DSB-ansatte på gaden fredag, hvor de forklarede passagerer om status på forhandlingerne med DSB.

DSB-ansatte deler balloner og løbesedler ud på Københavns Banegård
FOTO: Privat
1 af 1

DSB ansatte delte fredag eftermiddag løbesedler og balloner ud på Københavns hovedbanegård.

Personalet har ellers i flere måneder været tilbageholdende af respekt for passagererne og på grund af og i respekt for de nu tidligere forhandlinger. Forhandlingerne har nemlig stået stille siden starten af denne måned. 


Dansk Jernbaneforbund vil ikke acceptere, at DSB har forhandlet og samtidig selv lavet fortolkninger og begået brud på overenskomsten. Det har fået fagforbundet til at indklage syv konkrete sager for Arbejdsretten, og indtil de er afgjort har Dansk Jernbaneforbund meddelt DSB, at forhandlingerne er sat på Standby.

>>LÆS OGSÅ: DSB bryder overenskomsten

"Derfor vælger vi som ansatte nu at gå på gaden igen, da der er behov for, at passagererne -dem som de ansatte med stor glæde og respekt, arbejder for og ønsker at servicere - får at vide, at DSB's ledelse og forhandlere ikke ønsker fair forhold for deres ansatte. DSB vil have retten til at diktere i stedet for at forhandle," skriver de aktionerende DSB-folk til Arbejderen.

De fortsætter:

"Man skal jo huske, at det er DSB's ønske om at opsige overenskomster og aftaler, der er
årsagen til usikkerheden blandt personalet samt til det kaos, der hersker i dag i DSB og som forståeligt nok kan skabe usikkerhed også blandt passagererne, som DSB har valgt at holde som gidsler."

>>LÆS OGSÅ: DSB-forhandlinger er gået i hårdknude

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. mar. 2019 - 17:07   23. mar. 2019 - 18:05

DSB

noc@arbejderen.dk