18 Jul 2019  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Dom om Uber-kørsel udsat til 17. juni

Afgørelse udsat

Dom om Uber-kørsel udsat til 17. juni

Københavns Byret behandlede tirsdag seks sager mod Uber-chauffører. En endelig afgørelse er udskudt - foreløbig til den 17. juni.

En flok utilfredse chauffører udenfor byretten i København, der tirsdag behandlede seks sager om Uber-chauffører.
FOTO: Uffe Weng/Scanpix
1 af 1

I en propfyldt retssal indledte Københavns Byret tirsdag sagen mod seks personer, der er tiltalt for ulovlig kørsel for den omdiskuterede kørselstjeneste Uber. 

Vi mister penge og kæmper for overlevelse og havde håbet på afklaring i dag.
Carl Halkier, vognmand

Tiltalen lyder på overtrædelse af færdselsloven og taxilovgivningen ved at have kørt med passagerer for Uber uden erhvervskørekort og de fornødne tilladelser.

Sagerne var ventet med stor spænding ikke mindst af den organiserede taxibranche, hvor vognmænd og chauffører mister mange penge på grund af "unfair konkurrence" fra Ubers side. 

Det var derfor en stor skuffelse for dem, at sagsbehandlingen tirsdag trak ud, og dommeren derfor på et tidspunkt besluttede at udskyde det afgørende retsmøde til den 17. juni.

Skuffet

– Vi mister penge og kæmper for overlevelse og havde håbet på afklaring i dag. Jeg har lige droppet en planlagt ansættelse af en chauffør, fordi der er for lille indtjening på grund af Uber, siger vognmand Carl Halkier til Fagbladet 3F.

Også Bo Weye Hansen, faglig konsulent i 3F Chaufførernes Fagforening, som organiserer de københavnske taxichauffører, ærgrer sig over, at sagen nu trækker yderligere i langdrag. 

– Forsvarerne prøvede at forhale sagen. Men godt, at der kom klare meldinger fra politifolkene, der blev afhørt som vidner, dommeren og anklageren. Afgørelsen ligger lige til højrebenet: En dom for piratkørsel, siger Bo Weye til Fagbladet 3F.

Tager kampen op

Forsvarer for de tiltalte, Eddie Omar Rosenberg Khawaja, afviser at have forsøgt at trække sagen i landrag. Han understreger, at han alene gør det bedste for sin klient, og at han ikke repræsenterer eller har noget at gøre med Uber.

Formanden for Taxaførerne i Danmark (TiD) Søren H. Nicolaisen indrømmer, at tålmodigheden bliver sat på hård prøve blandt medlemmerne, og han siger, at uanset udfaldet af sagerne, så vil TiD tage kampen op mod Uber.

– Det kan ikke være rigtigt at vi har en konkurrent, der ikke spiller efter reglerne, siger Søren H. Nicolaisen.

Omkring 1.700 personer tager mod betaling for at køre med passagerer via Uber i København, oplyser selskabet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. apr. 2016 - 17:28   27. apr. 2016 - 11:04

Uber

noc@arbejderen.dk