16 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 23 °C

Der produceres igen mad til flypassagerer

Strejke afblæst

Der produceres igen mad til flypassagerer

500 cateringansatte har besluttet at genoptage arbejdet efter fire dages strejke. Ledelsen har lovet at komme til Danmark for at forhandle om en løsning.

FOTO: Ra Boe / Wikipedia CCA3.0
1 af 1

Selvom de timelønnede ved cateringvirksomheden Gate Gourmet fredag morgen gav udtryk for, at de var klar til at strejke weekenden over, så kom der kontramelding lørdag morgen.

Man mener, der er grobund for, at der kan findes en forhandlingsløsning.
Henrik Bay-Clausen, 3F Kastrup

– Der har i går aftes og her til morgen været kontakter mellem tillidsfolkene og ledelsen i Schweiz. Den dialog gør, at man mener, der er grobund for, at der kan findes en forhandlingsløsning. Disse forhandlinger bliver direkte med topledelsen fra Zürich, som kommer til Danmark en af de nærmeste dage, oplyser Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup, de cateringsansattes fagforening.

Udsigten til en forhandling fik de 500 strejkende til at afblæse strejken lørdag morgen, bevidste om at en forhandling ikke er det samme som en aftale, de kan acceptere.

Slut med personalegoder

Strejken startede i tirsdags, efter at ledelsen havde opsagt alle personalegoder i Personalehåndbogen, der har været gældende i firmaet siden 1997. Firmaet vil afskaffe støtte til kiropraktor og fysioterapeut, 50 åriges ret til en uges ekstra fri årligt og retten til tre måneders orlov for ansatte over 55 år med mindst ti års ansættelse.

Strejken har kostet dyrt i både mistet løn, skærpet bod og andre udgifter. Du kan imidlertid hjælpe ved at indbetale små som store beløb på reg.nr. 5324 konto 0512584.

 

05. nov. 2017 - 20:51   06. nov. 2017 - 11:37

Strejke

noc@arbejderen.dk