10 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Den Grafiske Holdningspris går til... Arbejderen!

Pris til Arbejderen

Den Grafiske Holdningspris går til... Arbejderen!

Arbejderen får Årets Holdningspris 2019 af Grafisk Gruppe i 3F Randers. Prisen blev overrakt på fest for delegerede på 3F-kongressen.

Tidligere redaktør Birthe Sørensen, nuværende redaktør Anders Sørensen og journalist Connie Trudslev modtog Årets Holdningspris 2019 fra Grafisk Gruppe i 3F Randers.
FOTO: PN
1 af 1

Igennem flere år har Grafisk Gruppe i 3F Randers uddelt en 'holdningspris' til personer, som har gjort en helt speciel og aktiv indsats til gavn for arbejdere og nødlidende.

I har trodset alle borgerlige forsøg på at knægte den danske arbejder og den danske fagbevægelse.
Jan Guldmann, formand Grafisk Gruppe 3F Randers

I år går prisen til Arbejderen.

– I har trodset alle borgerlige forsøg på at knægte den danske arbejder og den danske fagbevægelse og er med avisens udgivelse blevet ved med at tale arbejdernes sag. Derfor har vi besluttet, at Årets Holdningspris 2019 skal tilgå dagbladet Arbejderen, sagde Jan Guldmann, formand for Grafisk Gruppe i 3F Randers.

Holder stolte traditioner i hævd

Han fortalte, hvordan grafiske arbejdere gennem mange år har sat deres uslettelige aftryk på arbejderbevægelsens historie og altid har ment, at man kun kan bygge fremtiden på fortidens sammenhold og kamp.

Jan Guldmann takkede Arbejderen og de mange involverede på avisen for at holde den tradition i hævd og for gennem årene at have gjort en uvurderlig forskel i samfundsdebatten:

– Arbejderen holder utrætteligt gode traditioner og holdninger ved lige og sørger for, at de mange ofte stærke fortællinger om nedslidte arbejdere og overgreb på fagforeningen og vores medlemmer bliver formidlet ud til befolkningen. Tak for jeres enorme og aktive indsats igennem de mange år – og tak for, at I fortsætter kampen med den digitale udgave.

En, to – tre

Hjemme i Jan Guldmanns entré hænger tre aviser i ramme, afslørede han: Det sidste nummer af avisen Land og Folk, der udkom den 28. december 1990. Den sidste udgave af dagbladet Aktuelt fra den 6. april 2001.

– Desværre fik de den 1. maj i år følgeskab af endnu en arbejderavis – nemlig dagbladet Arbejderen – som denne dag udgav sin sidste avis på papir. Heldigvis har man på avisen fortsat kampen med at bringe historierne om fagbevægelsen, venstrefløjens og samfundets nederste ud til offentligheden, da man overgik til at blive 100 procent digital og derfor nu dagligt kan læses på nettet.

Jan Guldmann sluttede sin tale med opfordring til at bruge Arbejderen.dk "ligeså meget, som vi gennem årene har brugt papirudgaven".

Rød Fest for Arbejderen

Prisen blev overrakt på Rød Fest, der er en tilbagevendende begivenhed i forbindelse med, at 3F hvert tredje år holder kongres i Aalborg. Det benytter Venner af Arbejderen som anledning til at invitere delegerede og venner til en fest, hvor der samles penge ind til Arbejderen.

En glædeligt overrasket redaktør Anders Sørensen takkede for anerkendelsen. I en tale tidligere på aftenen sagde han til de op mod 200 deltagere:

– Arbejderen er intet uden jer.

– Vi gør en dyd ud af at følge med i, hvad der sker rundt om på 3F-arbejdspladserne, i lokale fagforeninger og rundt om i brancherne. Men som arbejdermedie er vi ikke blot sat i verden for at beskrive – på Arbejderen ønsker vi også at understøtte de aktive kræfter i arbejderklassen, som kæmper for en bedre fremtid.

– Arbejderens mål er at forandre verden til det bedre for helt almindelige mennesker. Vi har ikke ambitioner om blot at være endnu et nyhedsmedie.

Med prisen følger et diplom til ophængning samt et kontant beløb på 7.500 kroner.

Tidligere prismodtagere

Prisen er tidligere blevet tildelt en aarhusiansk klunser, Allan Fisker, der gennem flere år egenhændigt har indsamlet tonsvis af tøj til opbygning og drift af et børnehjem i de baltiske lande.

Også firmaet Brdr. Dahl i Randers har fået prisen for sin sociale indstilling og for at oprette mange jobs til folk, der ellers ville være udelukket fra arbejdsmarkedet.

Prisen er også tidligere gået til Bent Hougård, der som aktiv tillidsmand blev bortvist fra sin arbejdsplads.

Og til musikerne Peter Abrahamsen, Janne Lærkedahl og de øvrige i orkesteret for deres store indsats med at fastholde og formidle den danske kulturarv med arbejdersange.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. sep. 2019 - 12:18   12. dec. 2019 - 12:40

Holdningspris

noc@arbejderen.dk