25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Byggepladser er stadig for dårligt oplyst

Opråb fra Byggefagenes Samvirke Aalborg

Byggepladser er stadig for dårligt oplyst

Et nedslående syn mødte Byggefagenes Samvirke Aalborg, da de tirsdag kontrollerede belysning. Fire pladser blev straks meldt til Arbejdstilsynet.

Murere arbejder i næsten totalt mørke på et stillads. Kun en enkelt projektør lyser op.
FOTO: 3F Aalborg/Søren Pedersen
1 af 1

40 procent (seks ud af 15) arbejdspladser i Aalborgområdet er nu blevet meldt til Arbejdstilsynet, efter at Byggefagenes Samvirke (BF) Aalborg, har afsluttet sin årlige  lyskampagne.

Det er deres ansvar, men det er vores medlemmer, der betaler prisen, når ulykkerne sker.
Reidar Kogstad, formand BF Aalborg

BF var tirsdag morgen på kontrolbesøg på en række pladser, som havde fået en løftet pegefinger ved første besøg for 14 dage siden.

– Og det var et nedslående resultat. Fire af pladserne var stadig så dårligt oplyst, at vi nu har meldt dem til Arbejdstilsynet, siger Reidar Kogstad, formand for BF Aalborg,  

To pladser blev anmeldt i forbindelse med det første besøg den 27. november.

Arbejdsgivernes ansvar

Blot syv ud af de 15 pladser klarede kontrollen og slipper for genbesøg fra BF lige med det samme. De sidste kan ikke ånde lettet op endnu.

– De får besøg igen. Selvom den officielle lyskampagne er slut, vil samtlige forbund i BF fortsat have stort fokus på lys og sikkerhed i hverdagen, så jeg håber snart, at arbejdsgiverne vågner op og sørger for ordentlig belysning. Det er deres ansvar, men det er vores medlemmer, der betaler prisen, når ulykkerne sker, siger Reidar Kogstad.

Hvor er Arbejdstilsynet?

Han undrer sig i samme åndedrag over, hvor Arbejdstilsynet er.

– Når vi finder så mange pladser med grove fejl, er det underligt, at AT ikke opdager dem. Kommer de ikke så tidligt ud eller ser de bare ikke manglen på lys, når de er på arbejdspladserne, spørger Reidar Kogstad.

Han synes, det er urimeligt, at fagforeningerne skal bruge af medlemmernes penge på at løse Arbejdstilsynets opgaver, når medlemmerne har betalt skat, der går til blandt andet financiering af tilsynsmyndigheden.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. dec. 2018 - 15:01   11. dec. 2018 - 15:03

Sikkerhed

noc@arbejderen.dk