07 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Buschauffører frygter coronasmitte

Bekymring på jobbet

Buschauffører frygter coronasmitte

Frygten for at blive smittet af corona eller selv være smittebærer af den livsfarlige virus får buschauffører til at kræve værnemidler.

Arkivfoto.
FOTO: Midttrafik
1 af 1

Med det indgreb, som transportminister Benny Engelbrecht (S) fremlagde onsdag, blev buschaufførernes bekymringer for at blive smittet med corona væsentligt reduceret.

Det mener Jens Laursen, der er formand for Transportgruppen i 3F Randers.

Det kan da ikke passe, at man skal afvente et ordinært bestyrelsesmøde, før der kan tages en beslutning i så alvorlig en situation som den her.
Jens Laursen, 3F Randers

– Ministeren greb ind og bad trafikselskaberne om at fjerne kontantbetalingen i busserne. Det er en lettelse for chaufførerne, der var utrygge ved, at trafikselskaberne har fastholdt, at der i disse coronatider skulle kunne betales med kontanter, siger Jens Laursen til Arbejderen.

Han håber, at Midttrafik, der står for den kollektive transport i Randers, er hurtigere til at omsætte ministerens anvisninger, end selskabet har været om at tage beslutninger, der kan give chaufførerne tryghed, når de passer deres arbejde.

– Buschaufførerne er bekymret for smitteoverførsel via den tætte kontakt til passagererne, ligesom buschaufførerne også er bange for, at de selv kan være smittebærere, forklarer gruppeformanden.

Fysisk barriere

Derfor ønsker chaufførerne, at der bliver lavet fysisk barriere ved forreste sæderække i busserne, så passagererne ikke kommer i nærheden af dem. Det problem havde chaufførerne forsøgt at løse ved at sætte en afspærring op, men den blev fjernet af en kontrollør.

– Det har gjort chaufførerne utrygge. Vi er noget målløse over, at selskabet ikke kan tage en hurtig beslutning. Det kan da ikke passe, at man skal afvente et ordinært bestyrelsesmøde, før der kan tages en beslutning i så alvorlig en situation som den her, mener Jens Laursen.

Buschaufførernes frygt for at blive smittet med den livsfarlige virus eller selv være smittebærere resulterede onsdag i en arbejdsnedlæggelse på Lolland Falster.

Hurtig reaktion

Også her stiller chaufførerne en række konkrete krav, så de trygt kan varetage deres job. Blandt andet vil de have handsker og håndsprit til rådighed, så de kan spritte rat og de forreste sæder af, når vi overtager bussen fra en kollega.

– Og så vil vi have kontanter ud af busserne, så vi ikke skal røre ved pengene, udtaler talsmand Bent Kressner til Folketidende.dk

På Lolland Falster er kontantbetalingen afskaffet fra og med torsdag. Desuden er der lavet en hygiejnelinje i busserne i form af en linje markeret med sort tape på gulvet bag første sæderække i bussen, som passagererne skal holde sig bag, skriver TV2 Øst.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. mar. 2020 - 06:27   20. mar. 2020 - 14:44

Corona

noc@arbejderen.dk