09 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Bornholmske chauffører får indflydelse på vagtplaner

Busstrejke gav pote

Bornholmske chauffører får indflydelse på vagtplaner

Buskørslen på Bornholm har været lammet af strejke. Chaufførerne krævede bedre samarbejde med ledelsen og bedre pauseforhold – og det får de.

Busserne på Bornholm holdt stille i knap et døgn. Chaufførerne efterlyste – og har nu fået – mere indflydelse på blandt andet vagtplaner.
FOTO: Radosław Drożdżewski/CC3.0
1 af 1

Buschauffører ansat ved Bornholms kommunale busselskab, BAT, nedlagde tirsdag aften arbejdet, og onsdag morgen mødtes samtlige godt 70 chauffører til fagligt møde.

Vi bliver taget med ind over, når der skal laves nye vagtplaner, og de bliver lavet i god tid.
Ramon Kornbro, tillidsrepræsentant

Onsdag klokken 14 fortæller tillidsrepræsentant Ramon Kornbro til Arbejderen, at strejken har givet pote, og at konflikten er løst:

– Vi er blevet enige med ledelsen i BAT om, hvordan samarbejdet skal køre fremadrettet. Vi bliver taget med ind over, når der skal laves nye vagtplaner, og de bliver lavet i god tid.

Manglende indflydelse

Manglende vagtplaner var blandt de irritationspunkter, der udløste strejken. BAT skifter køreplaner på mandag den 12. august, men på trods af en aftale om, at de nye køreplaner og vagtplaner skal udleveres til de ansatte syv dage før, de træder i kraft, så havde chaufførerne stadig intet set onsdag morgen, fortæller Ramon Kornbro.

Også problemet med pauseforholdene er løst med den spritnye aftale.

– Skurvognen på havnen i Rønne bliver fjernet én af dagene, og vi kan igen benytte de stationære faciliteter ved garageanlægget.

Skuffede forventninger

Det er ikke første gang, at den kollektive bustransport på øen har været ramt af konflikt. For godt et år siden holdt busserne også stille, og det bornholmske busselskab fik en bod for brud på overenskomsten.

Herefter har chaufførerne forventet nye tider, og i en pressemeddelelse, som de strejkende sendte ud tirsdag aften, skrev de: "Viljen til samarbejde mellem ledelsen og de faglige repræsentanter er ikke-eksisterende."

Med den nye aftale ser parterne fremad, og chaufførerne genoptager arbejdet onsdag klokken 18.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. aug. 2019 - 09:28   07. aug. 2019 - 14:51

Busstrejke

noc@arbejderen.dk