24 Mar 2019  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

BIO4-sager danner kø i Arbejdsretten

Kræver tålmodighed

BIO4-sager danner kø i Arbejdsretten

Ny sager på BIO4 bliver ved at dukke op. Lang sagsbehandlingstid betyder, at afgørelser i foreløbig fire sager på stilladsområdet trækker ud.

Det kræver en god tålmodighed at rydde op i de mange udenlandske firmaer på BIO4, synes stilladsarbejdernes klubformand John Ekebjærg-Jakobsen.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Sager om brud på arbejdstidsregler og arbejdsmiljøreglerne på stilladsområdet bliver ved med at dukke op på byggeriet af BIO4, den nye kraftværksblok på Amagerværket i København.

Det tager enorm lang tid at få afgjort de faglige sager, vi rejser på baggrund af brud på reglerne.
John Ekebjærg-Jakobsen, Stilladsklubformand

– Vi var derude igen i går, og der kunne vi konstatere, at et sjak har haft 50 timers overarbejde på en uge. Så de her sager med brud på arbejdstidsregler og overenskomster bliver bare ved og ved. Det er noget frustrerende, siger John Ekebjærg-Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub, til Arbejderen.

Stilladsarbejderne har siden en blokade i maj måned lavet systematiske besøg på BIO4 efter aftale med HOFOR, Hovedstadens Forsyningsselskab.

>>LÆS OGSÅ: Betonarbejdere slutter sig til blokade 

Men selvom der sker fremskridt, så bliver den faglige tålmodighed i den grad sat på prøve.

– Et er, at vi skal blive ved med at opleve de her ulovligheder. Noget andet er, at det tager enorm lang tid at få afgjort de faglige sager, vi så rejser på baggrund af brud på reglerne, siger John Ekebjærg-Jakobsen.

Stilladsklubben har foreløbig fire sager på vej gennem det fagretlige system, men sagsbehandlingen tager tid både i fagforbundet 3F's byggegruppe, i Dansk Byggeri og i Arbejdsretten. Nogle af sagerne er først sat i Arbejdsrettens kalender i oktober måned.

Klubformanden har imidlertid også ros til en anden aftale, der blev lavet med HOFOR efter en tidligere blokade i april. Den aftale drejer sig om sikkerhed for stilladsarbejderne selv og for de andre håndværkere, der skal bruge stilladserne.

>>LÆS OGSÅ: Stilladsbyggere på BIO4 skal være uddannet

– Efter tre dages effektiv blokade af portene blev vi enige med HOFOR om, at alle, der fremover bygger stillads på værket, skal have de nødvendige uddannelseskompetencer. Har man ikke det, så er det øjeblikkelig ud af pladsen. Og det virker, forklarer John Ekebjærg- Jakobsen.

Aftalen har betydet bortvisning af udenlandske stilladsfolk, men også af en dansk stilladsarbejder uden de krævede kvalifikationer.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. jun. 2018 - 11:45   21. jun. 2018 - 14:59

Arbejdsmarked

noc@arbejderen.dk