23 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

Afgørelse om fusion nærmer sig

Skæbnedag for LO og FTF

Afgørelse om fusion nærmer sig

Efter to års arbejde skal LO og FTF den 9. februar 2018 tage den endelige beslutning om et ja eller nej til en fusion. Flere forbund i både LO og FTF siger fra.

– Det ser meget LO-agtigt ud, mener PROSA's formand Niels Bertelsen om det materiale, som skal danne grundlag for en fusion mellem LO og FTF.
FOTO: Andrea Sigaard [uid:500]
1 af 1

LO’s Hovedbestyrelse og FTF’s Forretningsudvalg skal den 9. februar 2018 beslutte om de vil anbefale et ja eller et nej til en fusion.

Strukturelt, organisatorisk og økonomisk er det bare LO, der bliver bredt ud til også at gælde os. 
Niels Bertelsen, PROSA

De tilsammen cirka 90 medlemsforbund i begge hovedorganisationer har fået udleveret forslag til vedtægter, indsatsområder og budget for en ny hovedorganisation, og i takt med at materialet er blevet gennemgået, siger flere af forbundene fra overfor fusionen.

FTF-organisationerne Finansforbundet, Farmakonomforeningen, PROSA Forbundet af IT-professionelle, Forsikringsforbundet, SAFU samt Konstruktørforeningen, der tilsammen har cirka en femtedel af FTF's medlemmer, vil ikke være med til en fusion på det foreliggende grundlag. 

LO-agtigt

Niels Bertelsen, der er formand for de cirka 10.000 medlemmer af PROSA, mener slet ikke, at det fælles grundlag for en ny hovedorganisation er tillokkende.

– Det ser meget LO-agtigt ud. Vi opfatter, at FTF fusionerer ind i LO. Strukturelt, organisatorisk og økonomisk er det bare LO, der bliver bredt ud til også at gælde os. Og det betyder, at alle de små organisationer får en relativ lille medindflydelse i den nye hovedorganisation, siger han til Avisen.dk

Prosa-formanden mener ikke at en ny hovedorganisation vil være attarktiv for Akademokerne, som flere af FTF-forbundene har "store berøringsfader" med. Endelig peger NielsBertelsen på at økonomien er uholdbar: Budgettet kalkulerer med at LO mister 20.000 medlemmer årligt.

– Det giver ingen begejstring og tro på en ny organisation, siger Niels Bertelsen til Avisen.dk.

Fødslen sat til 1. januar 2019

I LO har foreløbig Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet sagt, at de synes, at sammenlægning er en dårlig ide.

Intet er imidlertid endelig afgjort, og der er stadig tid til at justere på det materiale, der lige nu bliver kigget nærmere på i forbundene.

Bliver det et ja til en fusion, så er det planen, at fødslen skal foregå den 1. januar 2019.

12. dec. 2017 - 08:35   02. jan. 2018 - 08:28

Ny hovedorganisation

noc@arbejderen.dk