13 Apr 2021  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

40 bygnings-arbejdere i strejke på anden uge

Konflikt på Axel Towers

40 bygnings-arbejdere i strejke på anden uge

Siden sidste uge har et sjak snedkere og tømrere på prestigebyggeriet Axel Towers i indre København nedlagt arbejdet. Nu appellerer en nydannet støttegruppe om opbakning til de strejkende.

40 tømrer- og Snedkersvende på Axel Towers i København har nedlagt arbejdet. De kræver reelle lønforhandlinger. Ifølge arbejderne har arbejdsgiver truet med at hente strejkebrydere ind.
FOTO: commons.wikimedia.org
1 af 1

I mere end en uge har 40 tømrer- og snedkersvende, som arbejder på prestigebyggeriet Axel Towers i København, nedlagt arbejdet. De kræver reelle lønforhandlinger med deres arbejdsgiver, DEKO, som ifølge arbejderne ikke ønsker at forhandle.

Arbejdsgiveren har truet med at hente busser ind med strejkebrydere fra Polen og Jylland.
Støttegruppen Halløj på Pladsen

"Arbejdsgiveren DEKO har udstukket deres diktat for, hvad de mener lønnen så skal være. Men krisen er slut. Svendene kræver reelle forhandlinger mellem ligeværdige parter", skriver de strejkende i en appel om støtte, som deles på facebook.

Medunderskrivere på appellen er en nystartet støttegruppe, "Støttegruppen Halløj på Pladsen", som mener, at konflikten er blevet principiel, og kan få stor betydning for byggeriet i København.

"Arbejdsgiveren har truet med at hente busser ind med strejkebrydere fra Polen og Jylland. Det kan han godt glemme. Forhandlingerne har trukket ud i et år. Der er tre måneder tilbage af byggeriet", skriver de strejkende og støttegruppen i appellen.

Svendene var i arbejdsretten mandag den 26. september og blev idømt skærpet bod. Sagen bliver behandlet igen torsdag eftermiddag.

"Konflikten har nu kostet virksomheden mere, end hvad svendene krævede før konflikten. Dansk Byggeri støtter virksomheden, og derfor har svendene brug for al den økonomiske opbakning, der kan mobilliseres", hedder det videre i appellen.

Hos de strejkendes arbejdsgiver, DEKO, ønsker man ikke at udtale sig, men henviser til arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri.

Her afviser man, at DEKO skulle have truet med at hente polakker eller jyder ind for at overtage arbejdet. Derudover ønsker Dansk Byggeri ikke at kommentere sagen for nuværende.

De strejkende kan støttes økonomisk ved at overføre penge via swip eller mobile pay på telefon 71 35 02 53 eller på konto 8401-1288713.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. sep. 2016 - 13:25   29. sep. 2016 - 15:58

Faglig konflikt

as@arbejderen.dk
Støt de strejkende på Axel Towers
  • Støt økonomisk på Swipp eller MobilePay 71 35 02 53 eller på konto 8401-1288713

  • Ring til sjakket på telefon 71 35 02 53, meld din opbakning og spørg om du kan hjælpe med noget

  • Spred videolinket med deres opråb: https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=7z_xlOqJpPE

  • Meld dig på sms-kæden i tilfælde af, at der bliver sat strejkebrydere på sjakkets arbejde. Skriv til hallojpladsen@gmail.com eller til tlf. 71 35 02 53

  • Læs mere om konflikten på facebook: Støttegruppe for tømrerne på Axel Towers