29 May 2020  

KBH: Overskyet, 16 °C

3F vil stoppe timeløn på 100 kroner i gartneri

Varsler konflikt mod eksministers firma

3F vil stoppe timeløn på 100 kroner i gartneri

Ansatte i JNGruppen IVS er blevet aflønnet med 100 kroner i timen. Det får 3F til at iværksætte konflikt mod firmaet, der er ejet af tidligere V-minister Tina Nedergaard.

3F kræver overenskomstmæssig løn til ansatte, der sørger for at der bliver produceret tomatplanter til gartnerier og private drivhuse.
FOTO: Pixnio
1 af 1

Højere løn til de ansatte, og fair konkurrence i branchen. Det er hovedårsagerne til, at 3F har iværksat en konflikt mod JNGruppen IVS for at få selskabet til at tegne overenskomst, skriver Fagbladet 3F.

Vi har fået oplyst, at lønnen er 100 kroner i timen. Det er langt under lønniveauet i overenskomsten for gartneriområdet.
Thomas Møller, 3F Aarhus Rymarken

– Flere litauere har henvendt sig til os, fordi de var utilfredse med lønnen hos JNGruppen. Vi har fået oplyst, at lønnen er 100 kroner i timen, hvilket er langt under lønniveauet i overenskomsten for gartneriområdet. Vi vil ikke acceptere løndumping på gartnerier i Danmark, siger Thomas Møller, formand for Den Grønne Gruppe hos 3F Aarhus Rymarken.

3F har desuden varslet sympatikonflikt. Det betyder, at medlemmer af 3F og andre fagforbund under LO kan nægte at udføre arbejde, der har forbindelse til JNGruppen.

Udeblev fra møde

JNGruppen leverer ydelser til gartnerier i Jylland og på Sjælland. Ejeren og direktøren af selskabet er Tina Nedergaard, tidligere undervisningsminister og medlem af Folketinget for Venstre.

Den 21. juni havde 3F indkaldt til et forhandlingsmøde med JNGruppen om overenskomst, men Tina Nedergaard mødte ikke op.

Fagbladet 3F har bedt Tina Nedergaard kommentere på, hvorvidt det er korrekt, at selskabet aflønner de ansatte med 100 kroner i timen uden søgnehelligdagsbetaling eller pension. Det har den tidligere politiker ikke kommenteret på.

Gartneriet J.H. Planter, der er ejet af Henrik Hyldegård Hansen, er et af de firmaer, der gør brug af Tina Nedergaards selskab.

Drop samarbejde!

J.H. Planter er medlem af Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) og dermed forpligtet til at overholde overenskomsten indgået med 3F.

Thomas Møller opfordrer derfor Henrik Hyldegård Hansen til at indstille samarbejdet med JNGruppen, fordi der er tale om konfliktramt arbejde.

Fagbladet 3F skriver, at Henrik Hyldegård Hansen og Tina Nedergaard er kærester.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. aug. 2018 - 10:17   16. aug. 2018 - 11:55

Overenskomst

noc@arbejderen.dk