29 Nov 2020  

KBH: Overskyet, 0 °C

3F stopper demonstrationer ved Løgstør Parkhotel frem til 10. august

Kæmper for overenskomst

3F stopper demonstrationer ved Løgstør Parkhotel frem til 10. august

Siden sommeren 2019 har 3F forsøgt at få en overenskomst med tre hoteller, som er ejet af Rimbach ApS. For en uge siden genoptog 3F sine demonstrationer foran virksomheden, og nu er der aftalt forhandlinger.

Sidste lørdag genoptog 3F sine demonstrationer foran Løgstør Parkhotel.
FOTO: Emil Olsen
1 af 1

Efter coronanedlukningen genoptog 3F Midtfjord for en uge siden sine demonstrationer foran Løgstør Parkhotel for at få hotellet til at tegne en overenskomst.

Nu prøver vi at være imøde-kommende, og så håber vi, at virksomheden også er det.
Lindy Mortensen, 3F Midtfjord

Demonstrationerne havde tilsyneladende en effekt, for efter et møde den 2. juli mellem 3F og hotellets ejer, Torben Larche, er der nu aftalt et forhandlingsmøde den 10. august. Frem til denne dato indstiller 3F sine demonstrationer.

Løgstør Parkhotel er ligesom Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabroe ejet af selskabet Rimbach ApS. 

3F Midtfjord har igennem mere end et år forsøgt at tegne en overenskomst med selskabet. Siden den 3. februar har der været konflikt mod alle tre hoteller, og den 5. marts blev der etableret sympatikonflikt.

Lavere løn

Løgstør Parkhotel var overenskomstdækket frem til 2010, hvor den gik konkurs og fik ny ejer, og siden har der været en lang række problemer.

– Vi havde en del medlemmer, som kom i fagforeningen, fordi de ikke fik det, som de havde krav på. Vi har jævnligt været i dialog med virksomheden og også forsøgt at få hotellet til at tegne overenskomst, fortæller næstformand Lindy Mortensen til Arbejderen.

Der har blandt andet været problemer med manglende overtidsbetaling, manglende feriepenge, og de ansatte kender ikke deres ugentlige timetal.

I det hele taget er arbejdsforholdene i dag langt fra de vilkår, der fremgår af overenskomsten mellem 3F og Horesta, som er arbejdsgiverforeningen for hoteller og restaurationer.

Det Faglige Hus

Da 3F Midtfjord varslede konflikt mod de tre hoteller tilbage i februar, påstod ejeren af Rimbach ApS, Torben Larche, at de var medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening og havde overenskomst med Krifa. Det blev imidlertid tilbagevist af Fagbladet 3F.

Nu skriver Torben Larche i en mail til Arbejderen, at hotellerne ikke vil tegne overenskomst med 3F, "fordi vi allerede har overenskomst med Det Faglige Hus – og det er jo som bekendt op til os, hvem vi vil tegne overenskomst med".

Han skriver også, at virksomheden "lønner på niveau med de overenskomster, der er på området – og i mange tilfælde væsentligt over".

Aftalt nyt møde

Torsdag i denne uge (den 2. juli) blev der imidlertid afholdt et nyt møde mellem 3F og Torben Larche. Og nu er meldingen fra virksomheden, at de gerne vil tale videre med 3F.

– Han sagde, at vi jo nok blev stående, hvis han ikke fik en aftale med os, og han var positiv overfor at lave en overenskomst, hvis den kan blive suppleret af nogle lokalaftaler, fortæller Lindy Mortensen.

Der er nu aftalt et nyt møde den 10. august, og frem til den dato stopper 3F sine demonstrationer foran Løgstør Parkhotel.

– Sympatikonflikten fortsætter dog, og den bliver også mere omfattende, end den har været indtil nu. Men vi står ikke foran hotellet fysisk.

– Nu prøver vi at være imødekommende, og så håber vi, at virksomheden også er det, lyder det fra Lindy Mortensen.

Sympatikonflikten betyder, at medlemmer af 3F og andre fagforbund under Fagbevægelsens Hovedorganisation ikke må udføre arbejde for hverken Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel eller Nilles Kro. Det rammer blandt andet leverancer af varer, afhentning af affald og reparationer.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jul. 2020 - 10:10   03. jul. 2020 - 12:19

Overenskomst

bi@arbejderen.dk
Faglig konflikt i Løgstør
  • Siden sommeren 2019 har 3F Midtfjord arbejdet for at få en overenskomst med selskabet Rimbach ApS, der driver Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro ved Aarhus.
  • Den 3. februar 2020 varslede 3F Midtfjord konflikt mod de tre hoteller, og den 5. marts blev der etableret sympatikonflikt. Det betyder, at medlemmer af 3F og andre fagforbund under Fagbevægelsens Hovedorganisation ikke må udføre arbejde for hverken Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel eller Nilles Kro. Det rammer blandt andet leverancer af varer, afhentning af affald og reparationer.
  • Sidst i juni meddelte Rimbach ApS, at hotellerne under coronakrisen har "tegnet overenskomst med Det Faglige Hus". 
  • Da 3F er den legitime part (den fagforening med flest medlemmer og overenskomster på området) har fagforbundet fortsat ret til at kræve overenskomst og iværksætte konflikt og sympatikonflikt.
  • Ifølge 3F er personalets ansættelsesforhold langt fra de vilkår, der fremgår af overenskomsten mellem 3F og Horesta, som er arbejdsgiverforeningen for hoteller og restaurationer. Lønnen er lavere, der har været problemer med løn under sygdom, manglende pension, manglende overtidsbetaling, og de ansatte kender ikke deres ugentlige timetal.
  • Torben Larche, direktør i Rimbach ApS, skriver i en mail til Arbejderen den 2. juli, at Løgstør Parkhotel "lønner på niveau med de overenskomster, der er på området – og i mange tilfælde væsentligt over".