06 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, let regn, 12 °C

3F København kræver overenskomst

Konflikt mod Tivoli Food Hall

3F København kræver overenskomst

I løbet af et år har blot tre forretninger i Tivoli Food Hall tegnet overenskomst med 3F. I dag indleder fagforeningen konflikt mod de resterende.

14 ud af 18 forretninger i Tivoli Food Hall mangler stadig at tegne overenskomst. Derfor indleder 3F konflikt imod den i dag.
FOTO: Lina Ahnoff
1 af 1

I et hjørne af Tivoli ligger Tivoli Food Hall, hvor der lokkes med gourmet hele året. Her findes et mangfoldigt udvalg af spiseoplevelser - lige fra "økologiske kyllinger til michelinkokkes svar på grillmad samt mexicanske lækkerier, håndbrygget øl og sunde sager fra Island."

Flere af de forretninger, som nægter at tegne overenskomst, har store koncerner og international kapital i ryggen.
Bjarne Høpner, 3F København

Problemet er, at blot tre af forretningerne har overenskomst. De resterende 14 har ikke, og fredag morgen bliver de ramt af konflikt.

3F København har i over et år forsøgt at tegne en kollektiv overenskomst og har siden august måned forhandlet intensivt med en delegation af ejere for samtlige forretninger i Tivoli Food Hall. Det fortæller fagforeningens formand Bjarne Høpner til Arbejderen: 

– Vi har sådan set haft nogle udmærkede møder, men det er mit indtryk, at forhandlingsdelegationen er blevet underkendt af deres kollegaer. Vi har forhandlet for at opnå et resultat, men har måttet konstatere, at der ikke var skred i tingene. 

Konkurrence på unfair vilkår

Status er, at Letz Sushi, Espressohouse og Riccos Kaffebar har tegnet overenskomst. Formålet med at etablere konflikt mod de øvrige sker ud fra ønsket om at sikre ligeværdige løn- og arbejdsforhold for de ansatte.

–  Alle virksomheder i selve Tivoli har overenskomst og det samme har forretningerne ude omkring. Det er unfair konkurrence, når der er stadeholdere i Food Hall uden overenskomst, mener Bjarne Høpner, der tilføjer, at 3F helst var konflikten foruden.

Han forudser den melodi, der vil lyde fra "Liberal Alliance og den front", om, at nu kommer store stygge 3F og tryner de små erhvevrsdrivende. Den påstand tilbageviser 3F-formanden:

– Flere af de forretninger, som nægter at tegne overenskomst, har store koncerner og international kapital i ryggen. Eksempelvis har Vapiano 200 restauranter i hele Europa.

Tivoli vil ikke blande sig

Tivoli kræver af sine lejere, at der overordnet er ordentlige forhold for de ansatte, men vil ikke blande sig i konflikten, skriver pressechef Torben Plank i en mail til Arbejderen:

"Vi kan, må og vil ikke kræve, at lejere er omfattet af en arbejdsgiverforening, eller at de tegner en bestemt overenskomst.... Fra Tivolis side kan vi kun håbe på og opfordre til, at parterne finder en løsning via fortsat forhandling."

Konflikten træder i kraft klokken 7.00 fredag morgen og klokken 15 holder 3F København demonstration på Axeltorv overfor Tivolis hovedindgang. 

"Vi støtter selvfølgelig og slår et smut indenom på et tidspunkt og drikker en kop kaffe ved en af de stadeholdere, der har overenskomst," skriver en faglig aktiv i en sms til Arbejderen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. dec. 2018 - 09:13   13. dec. 2018 - 17:58

Overenskomst

noc@arbejderen.dk
Tivoli Food Hall

Følgende har plads i Tivoli Food Hall - dem med fed har ikke overenskomst:

Ifølge hjemmesiden er der pt 15 stadeholdere!!!

 1. Vapiano - er ikke på hjemmesiden??

 2. The Bird & Kissmeyer - er ikke på hjemmesiden??

 3. Cock's and Cows

 4. Bobbabella - er ikke på hjemmesiden??

 5. Gorm's Pizza

 6. Chicks by Chicks 

 7. La Petit Vinbar

 8. Zocalo

 9. Hallernes Smørrebrød

 10. Kung Fu Street Food

 11. Brødflov - er ikke på hjemmesiden??

 12. Tapa Del Toro

 13. Gló

 14. Café Norden - er ikke på hjemmesiden??

 15. La Baracca

 16. La Playa

 17. Letz Sushi - overenskomst

 18. Lobster Shack - overenskomst

 19. Espresso House - overenskomst (men er ikke på hjemmesiden?)

 20. Ricco Kaffebar - overenskomst (er ikke på hjemmesiden??)

 21. The Bird & The Churchkey 
 22. Wakha

Kilde: Facebook: Tivoli Food Hall - OK er ok for alle!