07 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

3F hentede over en milliard kroner i 2018

Hjælper medlemmerne

3F hentede over en milliard kroner i 2018

1.191 millioner hev 3F hjem til medlemmerne i blandt andet erstatninger og faglige sager. Arbejdsskadeområdet udgør over halvdelen, og det er forstemmende, siger 3F's næstformand.

3F skaffede i 2018 mere end en halv milliard kroner hjem til medlemmer, der kom til skade på jobbet.
FOTO: Bille
1 af 1

Over halvdelen af de 1.191 millioner kroner, som fagforbundet 3F i 2018 hentede hjem, er gået til medlemmer med arbejdsskader. Helt konkret tegner arbejdsskadeområdet sig for 634 millioner kroner sidste år.

Det er jo ikke i orden, for det er udtryk for, at folk er syge eller kommet til skade på grund af deres arbejde.
Tina Christensen, 3F

På den ene side glæder næstformand Tina Christensen sig over, at 3F's hundredevis af fagligt ansatte, socialrådgivere og juridiske eksperter kan hjælpe og støtte medlemmerne, men hun synes samtidig, at beløbet er forstemmende.

– Vi har lavet sådanne opgørelser i flere år. Og på arbejdsskadeområdet har tallet ligget på den forkerte side af en halv milliard i flere år. Det er jo ikke i orden, for det er udtryk for, at folk er syge eller kommet til skade på grund af deres arbejde, siger Tina Christensen til Fagbladet 3F. 

Ud over arbejdsskadeområdet, så kan pengene komme fra arbejdsgivere, der har udbetalt for lidt i løn, tillæg eller pension. Eller der er medlemmer, som har fået hjælp i en sag mod deres kommune.

Brug for kontrol

Arbejdsmarkedsforsker Bent Greve fra Roskilde Universitet, RUC, mener, at tallene bekræfter, at der fortsat er store problemer med arbejdsmiljøet, og at der derfor er brug for et fagligt system til at hjælpe medlemmerne.

At 3F har hentet over en halv milliard kroner hjem alene på arbejdsskadeområdet viser efter hans opfattelse, at der fortsat er brug for kontrolforanstaltninger.

– Vi har et tillidsbaseret samfund, men der vil altid være nogle, der forsøger at slippe billigst muligt. Tag bare de mange sager om sort arbejde eller manglende fødevaresikkerhed. Selv i et moderne samfund vil der være nogle, der sparer på sikkerheden for at tjene nogle flere penge, siger Bent Greve til Fagbladet 3F.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. jun. 2019 - 08:37   24. jun. 2019 - 12:37

Fagbevægelsen

noc@arbejderen.dk