06 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, regn, 9 °C

3F forhandler med Tivoli Food Hall

Konflikt på standby

3F forhandler med Tivoli Food Hall

Forhandlingerne om overenskomst med forretningerne i Tivoli Food Hall er genoptaget. 3F indstiller konflikt.

Blot fire dage efter at konflikten var blæst i gang med en demonstration, blev det aftalt, at de første to måneder i 2019 skal bruges på forhandlinger.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

3F København har afblæst den konflikt mod Tivoli Food Hall, som de igangsatte 14. december mod 14 stadeholdere uden overenskomst.

Det er unfair konkurrence, når der er stadeholdere i Food Hall uden overenskomst.
Bjarne Høpner, 3F København

På et møde blot fire dage senere blev det nemlig aftalt, at parterne vil bruge januar og februar til at forhandle en aftale på plads.

– Jeg er udmærket tilfreds med udviklingen. For første gang, siden vi indledte forhandlingerne, kommer Tivoli Food Hall nu med et udspil for, hvordan de gerne vil have aftalen til at være. Det er et stort skridt, for indtil nu har de kun haft rettelser til os uden selv at komme med konkrete udspil, siger Bjarne Høpner, formand for 3F København, til Fagbladet 3F. 

Langvarigt forhandlingsforløb

Den nu indstillede konflikt blev sat i værk, fordi 3F siden november måned i 2017 har forsøgt at få stadeholderne til at tegne overenskomst. Siden august 2018 har der været "tætte forhandlinger" - stadig uden det helt afgørende gennembrud, har Bjarne Høpner forklaret til Arbejderen.

Der er helt styr på løn og arbejdsvilkår for de ansatte i den gamle forlystelsespark. Problemerne handler alene om madboderne i Tivoli Food Hall, hvoraf blot tre indtil nu har tegnet overenskomst, nemlig Letz Sushi, Espressohouse og Riccos Kaffebar.

– De ligger på Tivolis grund, og de nyder godt af Tivolis brand. Alle virksomheder i selve Tivoli har overenskomst og det samme har forretningerne ude omkring. Det er unfair konkurrence, når der er stadeholdere i Food Hall uden overenskomst, udtaler Bjarne Høpner.

Deadline 1. marts

Tivoli kræver af sine lejere, at der overordnet er ordentlige forhold for de ansatte, men vil ikke blande sig i konflikten, skriver pressechef Torben Plank i en mail til Arbejderen.

>>LÆS OGSÅ: Konflikt mod Tivoli Food Hall i gang

3F København har sat den 1. marts 2019 som deadline på forhandlingerne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jan. 2018 - 08:56   02. jan. 2019 - 11:43

Overenskomst

noc@arbejderen.dk