04 Aug 2020  

KBH: Let skyet, 16 °C

3F Aalborg støtter de offentlige

Enig beslutning på generalforsamling

3F Aalborg støtter de offentlige

3F Aalborg indkalder onsdag i næste uge til stormøde for at snakke om, hvordan 3F'erne på det private arbejdsmarked kan støtte de offentlige kolleger.

Overenskomstforhandlingerne er forlagt til Forligsinstitutionen, hvor fagforeninger danner faneborg og tager imod forhandlerne.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Onsdag i næste uge indkalder 3F Aalborg til stormøde for at snakke om, hvordan 3F'erne på det private arbejdsmarked helt konkret kan støtte de offentlige kolleger, der ser ud til at ryge i storkonflikt.

Det er det mest usmagelige angreb på en samlet offentlig sektor, vi har set i mange år.
Allan Busk, 3F Aalborg

Det gav deltagerne på afdelingens generalforsamling tirsdag 100 procent opbakning til.

– Det her er ikke kun de offentliges konflikt. Det er alles konflikt, og den handler om den fortsatte velfærd - om vores børn, børnebørn og forældre. Det, vi er vidner til, er det mest usmagelige angreb på en samlet offentlig sektor, vi har set i mange år, siger 3F Aalborgs formand Allan Busk til Arbejderen dagen der på.

Vi giver den gas

Seks klubber havde foreslået generalforsamlingen, at 3F Aalborg skal sikre, at "de medlemmer, der kommer i konflikt ikke står alene, men får opbakning fra alle branchegrupper." 

– En enig bestyrelse synes imidlertid, at forslaget var så godt, at vi inden generalforsamlingen valgte at sætte i gang. Nu giver vi den fuld gas, siger Allan Busk.

På generalforsamlingen var der glæde over og stor ros til forslagstillerne, der repræsenterer 3F'ere på det private arbejdsmarked: stilladsarbejdere, jord- og betonarbejdere, murersvende, tømrer-snedkere, tagdækkere og havnearbejdere.

Over hele landet vokser opbakningen til de offentligt ansattes krav om reallønsstigninger, særlige puljer til lavtlønnede og kvindefagene, men også om en arbejdstidsaftale og forsvaret for betalte spisepauser.

>>LÆS OGSÅ: Privat ansatte støtter offentligt ansattes OK-kamp

Der bliver dagligt lagt fotos og udtalelser op på Facebook fra generalforsamlinger og arbejdspladser, der udtrykker solidaritet med de cirka 450.000 offentligt ansatte, der er udset til konflikt.

Klar til udrykning

I weekenden var 110 stilladsarbejdere til landsmøde i Stilladsarbejdernes Landsklub, og fra en faggruppe, der er vant til at sætte handling bag ordene, lyder meldingen:

– Bliver der aktioner, så er vi klar til at rykke ud, siger Jacob Jespersen, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub.

Han fortæller, at folkene er virkelig fortørnede over det, som pædagoger, lærere og andre offentlige faggrupper udsættes for. Stilladsarbejderne kender eller har selv en kæreste eller kone, der er offentligt ansat, så de står 100 procent bag deres helt rimelige OK-krav.

>>LÆS OGSÅ: Her er stridspunkterne i OK18

– Helt i tråd med overenskomstkampen i 2017, så støtter stilladsarbejderne, at der opbygges lokalt baserede faglige netværk, siger Jacob Jespersen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. mar. 2018 - 14:40   02. apr. 2018 - 11:39

OK 2018

noc@arbejderen.dk