14 Nov 2018  

KBH: Overskyet, 9 °C

3F Aalborg klager over Ankestyrelsen

Ombudsmand involveres

3F Aalborg klager over Ankestyrelsen

Ankestyrelsen har giver Rebild Kommune medhold i afslag på sygedagpenge til livstruet nyresyg 3F'ere. 3F Aalborg tager sagen videre til ombudsmanden

3F Aalborg klager til Ombudsmanden over Ankestyrelsens behandling af Birgitte Pedersens sag.
FOTO: Privat
1 af 1

3F Aalborg klager nu til Ombudsmanden over en sag, der drejer sig om afslag på sygedagpenge til et medlem.

Arbejderen skrev i februar måned om den 50-årige Birgitte Pedersen, der lider af kronisk nyresvigt og Rebild Kommunes afslag på at forlænge hendes sygedagpenge. Den sag sendte 3F Aalborg til Ankestyrelsen, med forventning om at få omstødt kommunens afgørelse.

>>LÆS OGSÅ: Rebild Kommune afslår pension til nyresyg 3F'er

– Desværre har styrelsen valgt at give kommunen medhold. Men vi mener, det er i strid med loven og intentionerne bag den, siger fagforeningens næstformand Lars Gaardoe til Arbejderen..

Efter hans opfattelse er der en udbredt praksis, hvor sagsbehandlere i kommunerne overhører lægernes udsagn - således også i Bente Pedersens sag. Hendes læge betegner nyrelidelsen som livstruende med udsigt til dialysebehandling inden længe. Kommunens afslag begrundes imidlertid med, at en fremtidig livstruende sygdom ikke er grundlag for at forlænge retten til sygedagpenge. 

I forbindelse med sagen har 3F Aalborg været i kontakt med overlæge Paul Gram-Hansen fra Odense Universitets Hospital, som tidligere har rejst lignende sager. Han bakker 100% op om 3F Aalborgs fortolkning:

– Ankestyrelsens principafgørelse om aktualitet ved livstruende, alvorlig sygdom strider imod sygedagpengereformens lovtekst og bemærkninger hertil. Der står intet om aktualitet i selve loven, og livstruende syge borgere med uklarhed over forløbet blev af forligskredsen bag reformen lovet økonomisk ro.  

Lars Gaardbo håber, at Ombudsmanden vil kigge grundigt på sagen og sikre, at såvel kommuner som Ankestyrelse lever op til lovens bogstav og intentionerne bag den.

Arbejdsmarkedschef i Rebild Kommune Susanne Nielsen siger til Nordjyske Stiftstidende at kommunen følger den praksis, Ankestyrelsen har lagt, og som siger, at det ikke rækker til forlængelse af sygedagpenge, at et forløb er livstruende, hvis sygdommen ikke er umiddelbart livstruende. 

 

24. maj. 2018 - 15:27   01. jun. 2018 - 09:08

Reformer

noc@arbejderen.dk