24 Nov 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 8 °C

170.000 siger nej til højere pensionsalder

Glad 3F forbundsformand

170.000 siger nej til højere pensionsalder

På rekordtid har 3F skaffet 170.000 underskrifter mod regeringens plan om at hæve pensionsalderen. Vi skal have stoppet den plan, siger forbundsformand Per Christensen

3F-kampagnen Fairpensionsalder.dk fortsætter en tid endnu. De foreløbig 170.000 underskrifter skal bruges til forhindre regeringens plan om at hæve pensionsalderen, siger 3F's forbundsformand.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

3F's forbundsformand Per Christensen ved godt, at Lars Løkke Rasmussens plan om at forlænge danskernes tid på arbejdsmarkedet med et halvt år, har bragt sindene i kog hos medlemmerne og danskerne generelt.

Underskrifterne skal lægge pres på politikerne for at undgå endnu en urimelig forhøjelse af pensionsalderen. 
Per Christensen, 3F

Men at over 170.000 personer indtil nu har skrevet under på kampagnen Fairpensionsalder.dk, som 3F gik i luften med for mindre end 14 dage siden, kommer alligevel bag på forbundsformanden.

– Det er jo helt vildt. Der er tale om en super flot opbakning. Ikke bare fra 3F's medlemmer, men fra en række andre forbunds medlemmer - og fra danskere generelt, der er enige i vores holdning, siger Per Christensen til Arbejderen

3F har før protesteret højlydt, når politikerne har villet forringe medlemmernes muligheder for at få en værdig tilværelse som seniorer. Det er sket ved tidligere forringelser af efterlønsordningen.

3F'ernes arbejdsliv

En undersøgelse, lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd sidste år, siger noget om hvorfor 3F synes det er helt naturligt nu at kaste sig ind i kampen mod et længere arbejdsliv. Ifølge undersøgelsen har hver fjerde 3F'er forladt arbejdsmarkedet, inden de fylder 60 år, enten fordi de er blevet så syge, at de må gå på førtidspension - eller fordi de er døde. 

Per Christensen udtalte til Fagbladet3F, at han opfattede 20.000 underskrifter på fem dage som en succes. Da havde kampagnen rundet 90.000, og nu efter knap 14 dage kan kampagnen ende med at sætte Danmarksrekord.

Den  foreløbige rekord blev sat i 2014 i protest mod statens salg af DONG aktier til den amerikanske bank Goldman Sachs. På 12 dage skrev 100.000 under og indsamlingen endte på næsten 200.000 underskrifter.

Stop planen

– Vi har fået flot opbakning fra adskillige andre fagforbund. Det har været afgørende for, at vi på så kort tid har samlet så mange, siger Per Christensen.

For ham handler det imidlertid ikke om at sætte ny Danmarksrekord.

– Nej, det vigtigste er at vi får lagt pres på politikerne for at undgå endnu en urimelig forhøjelse af pensionsalderen. Og de mange underskrifter er et klart budskab til politikerne om at stoppe den plan.

Konkret ønsker regeringen, at danskerne i 2025 først skal kunne gå på pension, når de fylder 67 og et halv år - et halvt år senere, end det er planlagt nu. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. jan. 2017 - 16:20   24. jan. 2017 - 16:30

Fair pension

noc@arbejderen.dk