23 Jan 2021  

KBH: Spredte skyer, dis, 1 °C

1. maj i Fælledparken truet af corona

Kampdag skal ikke være smittebærer

1. maj i Fælledparken truet af corona

LO og FTF Hovedstaden åbner for en aflysning af det traditionsrige 1. maj-arrangement i Fælledparken for at undgå coronasmitte. De faglige hovedorganisationer håber at kunne afholde en "1. maj light" og arbejder for, at kampdagen kan markeres på sociale medier.

FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden åbner nu for en aflysning af 1. maj i Fælledparken i København.

Vi må alle gøre alt for at modarbejde spredningen af smitte med coronavirus.
Per Olsen, LO Hovedstaden

– Det er rigtig trist at træffe beslutning om at aflyse 1. maj i Fælledparken, som vi kender det, men vi følger naturligvis myndighedernes meldinger, og vi må alle gøre alt for at modarbejde spredningen af smitte med coronavirus, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden.

De to faglige hovedorganisationer håber på at kunne festligholde Arbejdernes Internationale Kampdag i Fælledparken under mere beskedne forhold, hvis myndighederne finder det sikkert til den tid.

– Nu må vi se, hvordan situationen er i Danmark, når vi når frem til 1. maj. Hvis det er sikkert, og myndighederne siger o.k. for det, vil vi afholde en mindre sammenkomst i Fælledparken 1. maj. For stadig at markere dagen og det historiske perspektiv i at hovedstadens arbejdere altid har fejret 1. maj i netop Fælledparken, siger Per Olsen, formand LO Hovedstaden.

Derfor vil LO Hovedstaden fortsat søge om byggetilladelse til telte – med henblik på at afholde en "light-udgave", hvis omstændighederne tillader det.

Herudover overvejer man i øjeblikket, hvordan man kan sikre, at 1. maj 2020 bliver markeret via de sociale medier.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. mar. 2020 - 09:05   19. mar. 2020 - 12:05

1. maj

ml@arbejderen.dk