21 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Sven-Erik Simonsens blog

Dele af den europæiske venstrefløj, som traditionelt har støttet Sandinisterne i Nicaragua, har stillet sig på oppositionens side og får kritik for at spille USA's og imperialismens spil.
Den komplicerede situation i Venezuela er lige så enkel at forstå, som den er vanskelig at løse.
Den interessante lære af Ecuador er, at trods fald i olieindtægter og BNP har regeringen kunnet sikre den offentlige velfærd, fordi den ikke ligger under for nyliberal politik med deregulering, nedskæringer og privatiseringer.
Der vokser nu et nyt håb frem om, at det vil lykkes at få kontrol med hiv- og aidsepidemien i løbet af 10-15 år.
Cubas Kommunistiske Parti holdt sin 7. kongres fra 16. til 19. april. Kongressen fastslog, at målet er at skabe en "produktiv, blomstrende og bæredygtig socialisme".
Brasilien spiller en nøglerolle i både Latinamerikas venstrebølge og i BRIKS. For USA vil det være en kæmpemæssig sejr, hvis højrekræfterne i Brasilien vælter Dilma Rousseffs regering.
I Bruxelles og i 27 af de 28 EU-lande bliver frihandelsaftalen med Ukraine kørt igennem uden nogen folkelig, demokratisk proces på trods af aftalens enorme vigtighed.
I takt med at vi begynder at kende TTIP, vokser protesterne. Andre frihandelsaftaler som CETA, TPP og TISA er godt på vej. Tilsammen truer de vores velfærd og fremtid.
Det er NATO, der optræder offensivt og aggressivt. Alliancens fremtrængen i Østeruropa og de tidligere Sovjetrepublikker kan Rusland kun opfatte som fjendtlig.
En historisk oversigt over krige viser en klar stigning, som ikke blot er accelereret siden 1990.

Sider

Abonnér på RSS - Sven-Erik Simonsens blog