26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Nanna W. Gotfredsens blog

Støttepartierne bør sætte stofbrugerne på regeringens dagsorden og gøre opgøret med forbudspolitikken til mere end højst en note i et valgprogram.
Hvis vi måler vores samfund på, hvordan de mest udsatte behandles, så står det skidt til. Velfærdsstaten når ikke ned til bunden og ud i krogene. Selvom der også er visse lyspunkter, går det samlet set den forkerte vej.
En ny rapport fra FN slår fast, at der ikke er nogen evidens for, at en strafbaseret tilgang på narkotikaområdet skulle have nogen positive effekter. Tværtimod er den aktuelle politik kontraproduktiv på helt centrale områder.
På stenbroen bliver man træt af al den snak om at være rød eller blå. Det mangler simpelthen mening et sted, hvor rød mest er blod fra et åbent sår, og blå er blink, der får udsatte til at flygte.
I Danmark er det strafbart at være hjemløs. Personer, der ligger alene eller to sammen på gaden, får bøder og smides ud af kommunen. Det er konsekvensen af lejrforbuddet.
Regeringen ventes inden længe at komme med et udspil, der skal gøre livet lettere for sexarbejdere. Det er både længe ventet og på høje tid.
En 17-årig dreng er dømt for uagtsomt manddrab efter salg af stof til to 15-årige, hvoraf den ene døde. Den mindste fisk bliver dømt, mens bagmændene går helt fri.
Dansk Folkepartis sundhedsordfører åbner nu op for afkriminalisering af narkotika. Det samme gør Socialdemokratiets gruppeformand, der også vil legalisere hash. Får de deres partier med sig, er der bredt flertal for en ny politik.
Regeringen vil flytte hele eller dele af rusmiddelbehandlingen fra kommunerne til regionerne. Svært udsatte står nu til at blive rykket op med rode og milliarder til at skifte hænder, men hvor er debatten?
Gode råd om stofbrug kan redde liv, og intet er jo vigtigere end det. Lad gerne være med at bruge stof, men hvis du alligevel bruger MDMA, så knus pillen, indtag kun en smule og vent, før du tager mere.

Sider

Abonnér på RSS - Nanna W. Gotfredsens blog