16 Aug 2018  

KBH: Overskyet, 17 °C

Birthe Sørensens blog

Grundlovsdag var jeg inviteret til at holde tale på Folkebevægelsen mod EU's grundlovsarrangement i Aarhus.
Samtidig med at vi har diskuteret ytringsfrihed, har politikerne med terrorloven i hånden skive for skive skåret af vores rettigheder. Seneste skud på stammen er Mette Frederiksen, som vil give politiet ret til at lukke en hjemmeside - uden domstolsprøvelse.
Sidste weekend i Berlin var fyldt med inspirerende oplevelser. Det giver energi til den kommende tid.
2015 har ikke været et nemt år for Arbejderen. Vi har hele året bokset med dårlig økonomi og et stagnerende abonnementstal. Men vi kæmper videre i 2016.
Det har været postivt og livsbekræftende at læse om de mange mennesker, som har sat sig i bevægelse for at hjælpe de nytilkomne flygtninge. Det er udtryk for ægte humanisme.
Fagbevægelsens kamp for et godt dagpengesystem og kampen mod racisme er to sider af samme kamp. Tale holdt ved demonstration i Aarhus for mangfoldighed og tolerance.
Med en viden om at Lars Løkke-Rasmussen er en mindre populær statsministerkandidat end Helle Thorning-Schmidt, forsøger Socialdemokraterne at vinde valget på at gøre det til en præsidentvalgkamp. Arbejderen vil ikke deltage.
I den nuværende situation er det kun udviklingen af en aktiv bevægelse, som kan skabe en forandring.
En fantastisk indsats fra alle vores venner og læsere har betydet, at kampagnen for at sikre Arbejderens overlevelse er kommet i mål på alle områder. Mediestøtten falder igen i år, men vi fortsætter kampen for avisens overlevelse med fornyet styrke.
Det er på tide med fornyet styrke at gentage kravet om, at Danmark skal ud af NATO. I stedet ønsker vi en fredelig dansk udenrigspolitik.

Sider

Abonnér på RSS - Birthe Sørensens blog