16 Apr 2021  

KBH: Let skyet, 9 °C

Stem for klimavenlige investeringer på din pensionskasses generalforsamling

Blogs

Thomas Meinert Larsen
lektor og politisk rådgiver for Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen er en partipolitisk uafhængig bevægelse

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 26. februar, 2021, 06:45:35

Stem for klimavenlige investeringer på din pensionskasses generalforsamling

Over de næste to måneder holder pensionsselskaberne igen generalforsamling, og her har medlemmerne altså igen en mulighed for at få pensionsselskaberne til at investere i grøn omstilling i stedet for at modarbejde den.

De danske pensionsselskaber har fortsat investeret milliarder i kul, olie- og gasselskaber, som planlægger at udvinde langt større mængder af fossile brændsler, end kloden kan tåle. At vores kollektive opsparinger i den grad modarbejder den grønne omstilling er enormt problematisk.

Din stemme er vigtig, for at sikre at vores fælles pensionsopsparinger placeres mere ansvarligt, og at vores opsparinger faktisk arbejder for at indfri Parisaftalen og ikke arbejder imod den.

Ikke alene har disse fossilselskaber en problematisk forretningsmodel, men der er samtidig solid dokumentation for, at disse selskaber via lobbyisme direkte modarbejder progressiv klimapolitik og dermed Parisaftalen. At dette dobbeltspil kan finde sted, uden at danske pensionsselskaber dropper at investere i dem, er stærkt problematisk og dobbeltmoralsk.

Det er derfor nu, at medlemmer af danske pensionsselskaber skal bruge deres stemmeret, når de holder deres årlige generalforsamlinger. Og det kan bestemt nytte, at vi som individer demonstrerer vores holdning over for pensionsselskaberne.

Det nytter

De seneste års pres på pensionsselskaberne, blandt andet fra netværket AnsvarligFremtid, har ført til, at flere pensionsselskaber er begyndt at sælge visse aktier og obligationer inden for kul og tjæresand, men også i olieselskaber som for eksempel Exxon Mobil og Chevron. Men der er behov for meget mere pres, for vi er slet ikke i mål.

Over de næste to måneder holder pensionsselskaberne igen generalforsamling, og her har medlemmerne altså igen en mulighed for at få pensionsselskaberne til at investere i grøn omstilling i stedet for at modarbejde den.

Det drejer sig om følgende pensionsselskaber: AkademikerPension (20. marts), P+, Pensionskassen for akademikere (6. april), PJD-Jordbrugsakademikere og Dyrlæger (12. april), Arkitekternes Pensionskasse (13. april) og ISP-Ingeniørsammenslutningens Pensionskasse (28. april).

Din stemme er vigtig

Er du medlem af et af disse pensionsselskaber, så husk at stemme for klimaforslagene. Du kan enten tilmelde dig generalforsamlingen og stemme selv, eller du kan afgive fuldmagt til andre, der deltager.

Netværket AnsvarligFremtid støtter og koordinerer medlemmernes fremsættelse af klimaforslag til generalforsamlingerne. På hjemmesiden her kan du finde alle oplysninger om generalforsamlingerne, de fremsatte klimaforslag og information om, hvordan du kan afgive fuldmagt.

Din stemme er vigtig, for at sikre at vores fælles pensionsopsparinger placeres mere ansvarligt, sådan at vi sikrer os, at vores opsparinger rent faktisk arbejder for at indfri Parisaftalen og ikke arbejder imod den.

Nyeste blogindlæg