29 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Iran dæmoniseres af Israel og af vestlige medier

Blogs

Sven-Erik Simonsen
Medlem af hovedbestyrelsen i Dansk-Cubansk Forening
Journalist og formand for Dansk-Cubansk Forening
Blogindlæg af Sven-Erik Simonsen

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 06. marts, 2015, 09:03:24

Iran dæmoniseres af Israel og af vestlige medier

Den israelske premierminister Netanyahus tale i Kongressen i USA vender tingene på hovedet. Faren for en atomkrig i Mellemøsten kommer fra Israel ikke fra Iran.

Mediernes dækning af den tale, som Iraels premierminister Benyamin Netanyahu tirsdag holdt i Kongressen i USA, har været voldsom, og Netanyahu har dermed fået dét, som han gik efter. Han fik pustet til dæmoniseringen af Iran og fik samtidigt en stærk profilering af sig selv som regeringsleder kort før valget i Israel den 17. marts.

Vestlige medier bidrager ivrigt til dæmoniseringen af Iran, og de har let spil, fordi så få vesterlændinge kender noget til Iran.

Der er kun én atommagt i Mellemøsten, og det er Israel. 

Den dansk-svenske freds- og konfliktforsker Jan Øberg har besøgt Iran flere gang, senest i december 2014. Han “mener at det generelle billede, som tegnes af Iran i vestlige medier – og som næsten kun beskæftiger sig med Irans atomprogram, brud på menneskerettighederne og Iran som en trussel mod resten af verden – hverken er objektiv eller fair”.

Øberg og andre, som ønsker at fremme dialog og fredelige løsninger på uenigheder peger på, at der ikke er belæg for påstanden om at Iran er en trussel. Iran har ikke angrebet fremmede lande de seneste 200 år.

Og den israelske regeringsleders skingre tale om en nært forestående atomtrussel fra Iran er nærmest en parodi.

Der er kun én atommagt i Mellemøsten, og det er Israel. Forskellige iagttagere angiver antallet af atomvåben i Israel til over 200. Og har Israel angrebet nabolande de seneste årtier? Ja, Israel har verdensrekord i angreb. Angrebene går fra de tilbagevendende overfald på Vestbredden og Gaza over bombninger i Syrien og Irak til egentlige krige.

Medierne skriver ofte, at "det internationale samfund kræver, at Iran stopper sit atomprogram...". Men "det internationale samfund" dækker kun rige vestlige lande. Således har de 130 lande, som er med i De Alliancefri Landes organisation tilkendegivet, at de støtter Irans ret til fredelig udnyttelse af atomkraft.

Nyeste blogindlæg