05 Jun 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 13 °C

Jeg bliver krænket

Blogs

Rikke G. F. Carlsson
Formand for Kommunistisk Parti i Danmark
Valgt som formand for KPiD i juni 2018. Har været medlem af partiets landsledelse de sidste 25 år. Opstillet en række gange som kandidat for kommunisterne ved regions- og kommunalvalget.
Blogindlæg af Rikke G. F. Carlsson
man. 27. apr - 2020
tir. 11. feb - 2020
tir. 29. okt - 2019
tir. 13. aug - 2019
ons. 29. maj - 2019

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 13. august, 2019, 09:09:58

Jeg bliver krænket

NATO-øvelsen Trident Juncture kostede dyrt i CO2-udslip. Men det har politikerne ingen fokus på. Her er endnu et argument for, at vi skal ud af NATO.

Er der noget, der kan hidse folk op i sommervarmen, så er det agurketiden. De solforbrændte journalister tager latterlige historier op for hurtigt at kunne komme på stranden igen.

Vi skal fejre krigen. Vores unger får lov at se og lege på et af de mange krigsskibe.

At emnerne ikke har nogen relevans for vores dagligdag virker netop som en ekstra rød klud. Og det smitter. Har det ene medie åbnet op, følger de andre medielemminger efter, og ud flyder oversete politikeres og mediekendissers ufarlige gratis meninger i en lind strøm.

Og denne gang var det foie gras. Du ved, det vi plejer at få på madpakken, når vi sidder i vores pels med vores lille fremelskede franske bulldog med underbid. Og scenen er sat. Alle har en mening, krænkelsen og forargelsen kan ingen ende tage.

Vi synger pludselig også alle sammen fra Højskolesangbogen og sviner lige den klimatossede ungdom til for ikke at rydde op efter sig på en festival. Hvad er det dog for en verden vi lever i?

73.530 tons CO2

Imens er tallene kommet fra det norske forsvar om, hvad NATO-øvelsen Trident Juncture kostede i forhold til CO2-udslip. Øvelsen blev afholdt i efteråret sidste år med deltagelse af 50.000 soldater fra 29 forskellige lande, 10.000 køretøjer, cirka 150 fly, 70 helikoptere og 65 skibe.

Flyøvelserne medførte udslip på 53.188 tons CO2, og landøvelserne stod for 20.412 tons CO2. Sammenlagt 73.530 tons CO2. En dansker udleder gennemsnitligt 17 tons årligt (nordmænd gennemsnitligt 8,4 tons CO2). Det er langt over det globale gennemsnit, men blegner lidt i forhold til denne unødvendige øvelse.

Almindelig flytrafik til rejser står kun for otte procent af den globale opvarmning – kun tre procent af verdens befolkning flyver ud over sit eget lands grænser, siger professor Stefan Gössling fra Lunds Universitet. Hvorfor er det så flyafgift på rejser, danske politikere taler om?

Ovenstående tal fra Norges Forsvarsministerium er en politisk grøn foræring. Vi må ud af NATO i Norden, og det kan ikke gå for hurtigt.

Forskere på Svalbard har netop konkluderet, at de aldrig har registreret så mange døde vilde rener før på grund af klimaændringer (TV2 27/7-19).

Jeg bliver krænket og forarget, når vores nordlige halvkugle, vores nabolande og rigsfællesskabet stiller hav og land til rådighed på et område, der burde fredes under FN.

Jeg ved, at der findes mennesker alle steder i Nordkalotten, der dagligt ser og mærker naturødelæggelserne fra disse krigsøvelser. Helt almindelige mennesker fra Rusland, Finland, Norge og Sverige og Grønland. Udover at naturen ødelægges, frygter de også den forventede krig fra NATO's krigsmaskine.

Fest for krigens købmænd

Vi er heldige i Danmark, vi ser og mærker det ikke. Vi er ”bare” et militært transitland og snart et værtsland for en kæmpe fest.

Vi skal fejre krigen. Vores unger får lov at se og lege på et af de mange krigsskibe, der kommer i Københavns havn. Der kommer sikkert også fyrværkeri. En fest for krigens købmænd der holder salgsmessen her i Danmark til september. Lige efter Trumps besøg.

Uh, det giver vækst og arbejdspladser og afkast, måske på vores pensionsopsparinger. Jeg ved ikke lige, om jeg vil fejre det med et stykke foie gras eller en veganerbøf?

Det er crazy det her. Hvor mange penge får vores krigsminister mon med til at snolde for? Og mon prinsen åbner ballet med sin prinsesse? Og skal vi danse dødedansen eller kræve et helt nyt liv?

Nyeste blogindlæg