26 Jun 2019  

KBH: Let skyet, 28 °C

Grøn profil og barske realiteter

Blogs

Rikke G. F. Carlsson
Formand for Kommunistisk Parti i Danmark
Valgt som formand for KPiD i juni 2018. Har været medlem af partiets landsledelse de sidste 25 år. Opstillet en række gange som kandidat for kommunisterne ved regions- og kommunalvalget.
Blogindlæg af Rikke G. F. Carlsson
ons. 29. maj - 2019
ons. 13. mar - 2019
ons. 05. dec - 2018
tir. 25. sep - 2018

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 25. september, 2018, 08:06:22

Grøn profil og barske realiteter

Tænker du aldrig tanken, at de fleste miljøomlægninger kunne ændres med et snuptag, et par raske love pålagt industri, landbrug, fiskeri, import, byggeri og så videre? Det sker bare ikke, så længe de fleste partier er for EU, samfundsbevarende og dermed i lobbyisternes lommer.

Marken er pløjet, bliver sprøjtet med Round Up og ligger nu ren for ukrudt i 14 dages tid, inden sæden bliver sået. Solen skinner på de flotte og ranke fuger, mens frøet griber fast i jorden, med hjælp fra lidt regn i ny og næ. Det spirer og blomstrer.

Ud af EU er første skridt mod et bæredygtigt miljø i Danmark.

Ind kommer lastbiler, der læsser den ene bistade af efter den anden. Bierne flyver ud og bestøver. Flyver tilbage til boet, der bliver læsset tilbage på lastvognene og kører væk. Sådan foregår et almindeligt landbrug i Portugal i dag. Er det sådan vores børn skal have biologiundervisning i fremtiden?

I Danmark sår vores landmænd vinterraps i denne tid. Frøene er bejdset med neonikotinoider, en EU-forbudt gift som er stærkt forbundet med biernes massedød. Regeringen har givet dispensation til at bruge den. Nå, ja og så har pesticiderne nået vores dybe vandboringer.

I havet rydder bomtrawlere havbunden i Skagerrak for alt liv, og der gives tilladelser til dambrug i Kattegat trods erfaringer fra Norge, der viser risiko for mutation, havbundsdød og sygdomssmitte.

Magtfulde lobbyer

Danmark areal er dækket af 52 procent konventionelt landbrug. De fleste afgrøder går til svinefoder, åh nej, det hedder gris nu, det lyder pænere. Griseriet er også en penicillinresistent historie for sig selv.

Når man blander sig i natur-, fiskeri- og landbrugspolitik, bliver man hånet som bymenneske. Man bliver fremstillet som en, der ikke har det fjerneste forstand på lort og fotosynteser. Argumentationen er under lavmålet, og alt videnskabelig fakta bliver haglet ned. Mange af disse opslag bliver produceret af landbrugets magtfulde lobbyer og intelligent brugt som opdelingskonflikt mellem by og land.

I EU, hvor mange "grønne" partier er repræsenteret i Parlamentet, får de gennemført små ligegyldige grønne afsnit, som ikke betyder væsentlige grundlæggende ændringer. Men de skynder sig hjem til vælgerne og profilerer deres eksistensberettigelse – stemmerne.

Individuelt ansvar

Vi må straks hækle en karklud, købe økologisk, bruge en mulepose og droppe ballonerne til børnefødselsdagen. Puha, straks har jeg det bedre. Borgmestrene husker at skrive med store bogstaver, hvor mange træer de planter i deres kommune (og skriver aldrig, hvor mange de har fældet). Den grønne profil vil ingen ende tage. Vi sorterer, som de artige børn vi er, og elsker at give hinanden et lille fif, hvor man samtidig får nævnt sin flid. Grønne afgifter bliver pålagt os, da det jo har sin pris at omlægge?

Tænker du aldrig tanken, at de fleste miljøomlægninger kunne ændres med et snuptag, et par raske love pålagt industri, landbrug, fiskeri, import, byggeri og så videre? Det sker bare ikke, så længe de fleste partier er for EU, samfundsbevarende og dermed i lobbyisternes lommer.

Tag miljøet med i den kommende valgkamp til EU-parlamentet. Ud af EU er første skridt mod et bæredygtigt miljø i Danmark. Først der kan vi uhindret ændre lovgivningen i Danmark.

Nyeste: Idekamp