22 Oct 2018  

KBH: Let skyet, 11 °C

Kæmper din kandidat for arbejderne?

Blogs

Lizette Risgaard
Formand LO Danmark
Født 15. juli 1960 Næstformand i LO siden oktober 2007 Medlem af LO’s daglige ledelse og hovedbestyrelse. Tidligere har hun blandt andet været tillidsrepræsentant for HK’erne i TIB, formand for Brancheklubben for Fagforeningsansatte i HK København, næstformand i LO Storkøbenhavn, formand for HK/Service København Uddannet kontorassistent, Master i Public Administration, MPA.
Blogindlæg af Lizette Risgaard

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 17. november, 2017, 05:14:17

Kæmper din kandidat for arbejderne?

Når du sætter dit kryds den 21. november, så sæt det ved én, der tager din hverdag, dit arbejdsliv og dine udfordringer alvorligt.

Det er nu – lige nu, kære venner – vi har muligheden for at få indflydelse på, hvordan vores hverdag bliver de næste fire år. Det er nu, vi skal sætte vores kryds ved én, som kæmper for, at tømreren, blikkenslageren og rengøringsassistenten får en lidt bedre hverdag. Én, som kæmper for arbejderne 365 dage om året – og ikke kun i ugerne op til valget.

Fagbevægelsen ønsker, at kommunerne og regionerne bliver drevet på en måde, der sikrer de bedste rammer for arbejdernes hverdag.

For når de henne på rådhuset eller i regionsrådet beslutter, hvad dine skattekroner skal bruges til, så betyder det altså en hel del, hvilke værdier og erfaringer politikerne har med til forhandlingsbordet. Derfor gør det en forskel, når du stemmer på et parti eller en person, som går op i din hverdag og kender til de udfordringer, du som arbejder møder i løbet af dit arbejdsliv.  

Inden du går ned i stemmeboksen, skal du have klare svar fra dine kandidater:

Lytter de til medarbejderne på hospitaler, plejehjem, skoler og andre offentlige arbejdspladser? For det er medarbejdernes viden, erfaringer og faglighed, som gør dem til hverdagens eksperter. Den viden skal vi bruge til at gøre den offentlige sektor endnu bedre. Det bliver den altså ikke af, at medarbejderne skal bruge en meget stor del af deres arbejdsdag på at sætte krydser i kontrolskemaer og regneark. De skal da gøre det, de er uddannet til; At tage sig godt af vores børn, ældre og syge. 

Vil din kandidat stille krav i udbudsrunderne? Så de virksomheder, der for eksempel skal bygge for din kommune - for fællesskabets penge - også opretter de nødvendige lære- og praktikpladser til byens unge? Der er brug for, at virksomhederne åbner døren for dem, så de kan færdiggøre deres uddannelse og blive til de dygtige faglærte, vi har brug for.

Og vil de kræve, at arbejderne har ordnede forhold? Det hører ingen steder hjemme, når vi gang på gang hører om rengøringsfolk eller håndværkere, som ikke får den løn, de har ret til og krav på. Det er løndumping. Det er under al kritik, når det foregår på kommunens eller regionens egne projekter. Og det er noget, din kandidat kan – og skal - gøre noget ved.   

Vil de sørge for, at kommunens arbejdsløse får tilbudt de kurser, de har brug for, så de kan komme godt videre på arbejdsmarkedet? Det kan være det sidste, der skal til for at få nyt arbejde – at man får opdateret sin viden eller måske helt skifter spor.

I fagbevægelsen ønsker vi, at kommunerne og regionerne bliver drevet på en måde, der sikrer de bedste rammer for arbejdernes hverdag. Så når du sætter dit kryds den 21. november, så sæt det ved en, der tager din hverdag, dit arbejdsliv og dine udfordringer alvorligt. For din stemme tæller – og valget er dit!

Nyeste blogindlæg
af Thorkild Olesen
af Karina Rohr Sørensen
af Elias Olsen Haack
af Henrik Herløv Lund

Nyeste: Indland

Nyeste: Idekamp

19. okt. 2018 - 08:54
19. okt. 2018 - 08:42
19. okt. 2018 - 08:13
18. okt. 2018 - 08:39
18. okt. 2018 - 08:08
17. okt. 2018 - 08:45
17. okt. 2018 - 08:28

Nyeste: Kultur

17. okt. 2018 - 12:30
12. okt. 2018 - 13:40
11. okt. 2018 - 08:15
02. okt. 2018 - 10:20
02. okt. 2018 - 09:20