23 Sep 2018  

KBH: Let skyet

Fokus på kravet om Danmark ud af EU

Blogs

Karina Rohr Sørensen
EU-talsperson for Kommunistisk Parti
EU-talsperson for Kommunistisk Parti. Medlem af Kommunistisk Partis landsledelse. Socialrådgiver og medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU.
Blogindlæg af Karina Rohr Sørensen
ons. 04. jul - 2018
man. 02. apr - 2018
lør. 28. okt - 2017
ons. 14. dec - 2016

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 23. marts, 2016, 07:20:37

Fokus på kravet om Danmark ud af EU

Mulighederne for at sætte EU-medlemskabet til debat og føre en kampagne for at få Danmark ud, er bedre end nogensinde før. Lad os samle kræfterne og udnytte det momentum, der er.

At få Danmark ud af EU er Folkebevægelsen mod EU's politiske hovedmål, et mål der i lyset af den britiske afstemning er meget aktuelt, og som i lyset af EU's politiske udvikling er vanvittigt relevant.

Det er nu, vi skal kæmpe, hvis vi vil genvinde retten til selvbestemmelse.

Folkebevægelsen mod EU afholdt landsmøde midt i marts. Her vedtog bevægelsen en årsplan, der netop handler om at fremme arbejdet med at komme ud af EU. I den siges det:

"I lyset af eurokrise, schengen-sammenbrud og brexit debat, er der i meget høj grad plads til og brug for en mere grundlæggende debat om EU. Vores mål er at komme ud af EU, og der er gode chancer for at få flere med i denne kamp. Det betyder at vi: Laver en kampagne i Danmark om betydningen af Brexit, undersøger mulighederne for at hjælpe briterne bedst muligt i deres kampagne for et nej, rejser spørgsmålet om EU-medlemskabet, og øger vores systemkritik".

Konkret handling

Oversat til konkret handling betyder det, at bevægelsen allerede på landsmødet søsatte en underskriftsindsamling om kravet om en dansk folkeafstemning, så vælgerne i Danmark – i lighed med de britiske vælgere – kan få lov at tage stilling til det fortsatte medlemskab.

Der er masser af gode grunde til, at befolkningen bør spørges om EU-medlemskabet.

Det EU, vi står med i dag, er meget anderledes og meget mere omfattende end det EF, Danmark blev meldt ind i efter afstemningen i 1972. I dag har EU bredt sig ud over stort set alle politikområder. Og den union, der efter planen skal være stadigt snævrere, er nu så snæver, at den for mange demokratisk indstillede føles som en spændetrøje.

EU er ikke til for borgerne, men sætter konsekvent markedet før mennesket. Og fører en traktatfæstet økonomisk politik, der forringer velfærd og undergraver såvel faglige, som demokratiske og sociale rettigheder.

Netop nu, hvor EU er i krise, hvor briterne måske forlader Unionen, og hvor EU helt tydeligt har vanskeligt ved at håndtere de mange problemer, der tårner sig op, er det væsentligt at bevare fokus, samle kræfterne i den brede unionsmodstand og være med til at udnytte det momentum, der er.

Det er nu vi skal kæmpe, hvis vi vil have en chance for at genvinde selvbestemmelsesretten.

Kommunister bakker op

I Kommunistisk Parti bakker vi fuldt og helt op om Folkebevægelsen mod EU, og bakker op om den underskriftindsamling, der nu er i gang. Det betyder konkret, at man vil kunne støde ind i os, når vi sammen med andre unionsmodstandere er at finde på gader og stræder og online – med en opfordring til at skrive under på kravet om en folkeafstemning, så vi kan komme ud af EU .

Du kan være med til at skubbe til EU, hvis du også skriver under på kravet om en afstemning. Det kan du gøre på nettet på adressen www.folkebevaegelsen.dk/stem. Du kan også henvende dig til Folkebevægelsen, hvis du vil være med til at give kampagnen mere liv.

Det er ikke til at vide, hvornår vi igen får så god en mulighed for at sætte medlemskabet på dagsorden – det er afgørende om vi sammen kan udnytte den.

Nyeste blogindlæg

Nyeste: Idekamp

21. sep. 2018 - 08:56
21. sep. 2018 - 08:52
20. sep. 2018 - 08:57
20. sep. 2018 - 08:34
19. sep. 2018 - 08:43
19. sep. 2018 - 08:00

Nyeste: Kultur

14. sep. 2018 - 19:05
13. sep. 2018 - 14:20
10. sep. 2018 - 15:30
30. aug. 2018 - 07:00
29. aug. 2018 - 07:08