23 Sep 2018  

KBH: Let skyet

Brexit skaber nye muligheder for EU-modstanden

Blogs

Karina Rohr Sørensen
EU-talsperson for Kommunistisk Parti
EU-talsperson for Kommunistisk Parti. Medlem af Kommunistisk Partis landsledelse. Socialrådgiver og medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU.
Blogindlæg af Karina Rohr Sørensen
ons. 04. jul - 2018
man. 02. apr - 2018
lør. 28. okt - 2017
ons. 14. dec - 2016

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 24. juni, 2016, 12:49:12

Brexit skaber nye muligheder for EU-modstanden

Kommunistisk Parti ønsker de britiske arbejdere og det britiske folk tillykke med, at det lykkedes at stemme sig ud af EU. Dermed er den politiske virkelighed ændret afgørende. Det skaber nye muligheder og nye perspektiver for EU-modstanden.

Stemmerne er talt op – og resultatet er tydeligt, det britiske folk har stemt sig ud af EU. 

Med 51,9 procent leave og 48,1 procent remain samt en høj stemmeprocent er resultatet tydeligt. Briterne har valgt selvbestemmelsen og selvstændigheden til – og valgt EU's udemokratiske union fra.

Vi kræver Danmark ud af EU for at kunne genvinde demokratiet og selvbestemmelsesretten.

Kommunistisk Parti ønsker de britiske arbejdere og det britiske folk tillykke med, at det lykkedes at stemme sig ud af EU, trods voldsomme trusler fra både den britiske og den europæiske elite. 

Kampagnen har været præget af de værste skræmmekampagner, der er set. Briterne er blevet truet med, at et Brexit betyder krig, kaos, katastrofe – og begyndelsen til enden på den vestlige politiske civilisation.

Men briterne trodsede truslerne. Når eliten truede med, at det vil blive svært for almindelige mennesker at stå uden for EU, overså de det væsentligste: Det er svært for almindelige mennesker at klare sig i EU. EU har centraliseret afgørende beslutninger om handel, sikkerhed og økonomi i Bruxelles, langt væk fra vælgernes indflydelse. EU er til gavn for eliten, ikke for folket. EU er et villigt redskab for de multinationale selskaber, der presser løn- og arbejdsvilkår og tilraner sig mere profit. 

EU's økonomiske politik er et frontalt angreb på arbejderklassens interesser. Arbejdere i hele EU betaler prisen for den traktatfæstede nedskæringspolitik og den fejlslagne euro med arbejdsløshed, fattigdom og forringelser. Befolkningerne i alle EU's lande rammes af den nedbrydning af demokrati og selvbestemmelse, som Unionen fører med sig.

EU bliver valgt fra – ikke fordi den britiske arbejderklasse er dum, snæversynet eller racistisk – selv om eliten meget gerne vil give dette indtryk. EU bliver valgt fra, fordi EU er skadelig for arbejderklassen og den brede befolkning. For at skabe mulighed for en anden politik er det bydende nødvendigt med et opgør med EU. Det blev Brexit, fordi den britiske arbejderklasse kæmpede for sine rettigheder – og vandt. 

Når EU centraliserer magten og udhuler landenes ret til selvbestemmelse og suverænitet, så siger folk fra – når de får muligheden. Folket ønsker demokrati, ønsker at leve i lande, hvor det er muligt at præge den førte politik. Brexit hamrer en tyk pæl igennem elitens "There Is No Alternative"-mantra. Ved at stemme Leave tænder det britiske folk håb for EU-modstandere overalt i EU – det er muligt at komme ud!

Brexit blev muligt, fordi det britiske folk trodsede eliten i kampen for demokrati og selvbestemmelse. Det er en historisk sejr for EU-modstanden – der giver genlyd langt uden for landets grænser.

Brexit sender et tydeligt signal til EU. Med EU-modstandens sejr er den politiske virkelighed ændret afgørende. Det kriseramte EU er rystet dybt i sin grundvold. Det skaber nye muligheder – nye perspektiver for modstanden.

Kommunistisk Parti mener, det er afgørende, at vi kæmper for at få en afstemning i Danmark om medlemskabet. Derfor bakker vi fuldt og helt op om Folkebevægelsen mod EU's kampagne for dansk udmeldelse. Vi tror ikke på, at man kan ændre EU indefra – det er en illusion. Det handler om at komme ud af EU.

Vi kræver Danmark ud af EU for at kunne bryde med EU's traktatfæstede menneskefjendske økonomiske politik.

Vi kræver Danmark ud af EU for at kunne genvinde demokratiet og selvbestemmelsesretten.

Nyeste blogindlæg

Nyeste: Idekamp

21. sep. 2018 - 08:56
21. sep. 2018 - 08:52
20. sep. 2018 - 08:57
20. sep. 2018 - 08:34
19. sep. 2018 - 08:43
19. sep. 2018 - 08:00

Nyeste: Kultur

14. sep. 2018 - 19:05
13. sep. 2018 - 14:20
10. sep. 2018 - 15:30
30. aug. 2018 - 07:00
29. aug. 2018 - 07:08