04 Jun 2020  

KBH: Let skyet, 15 °C

Hvad er de ude på?

Blogs

Henrik Stamer Hedin
formand for DKP
Formand for Danmarks Kommunistiske Parti, DKP, og redaktør for partiets avis Skub.
Blogindlæg af Henrik Stamer Hedin
tir. 02. jun - 2020
tir. 17. mar - 2020
tir. 31. dec - 2019
tir. 08. okt - 2019
man. 01. jul - 2019

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 07. november, 2018, 07:42:12

Hvad er de ude på?

Den iransk-arabiske tv-station, der støtter separatistisk terrorisme, har ikke som ROJ TV fået sin sendetilladelse inddraget, men bliver tværtimod beskyttet af dansk politi.

Vi husker alle den weekend tidligere på året, hvor broer blev lukket, og landet stort set sat i stå af en politijagt på en mystisk bil med mystiske personer i – meget farlige, måtte man forstå, selv om hverken politiet eller dets efterretningstjeneste PET ville ud med detaljer.

Der gælder åbenbart ikke de samme regler for kurdiske og iransk-arabiske flygtninge. 

Efter to dage, hvor nationen så at sige var holdt i førergreb, mens den vilde jagt gik over sund og bælt, kulminerede det hele med, at en bondegård på Fyn blev lagt under en belejring, som havde været en westernfilm værdig. Hvorpå det lige så stille fusede ud: Den livsfarlige terrorist viste sig at være en banal og i den større sammenhæng aldeles sagesløs biltyv. Tæppe for første akt.

For nylig kom så den længe efterspurgte forklaring, som man ganske vist havde kunnet gætte sig til ved at lægge to og to sammen. De personer, der var truet på livet af de terrorister, som PET og politiet troede, de var på jagt efter, var en iransk eksilgruppe af arabiske separatister, der holder til i Ringsted, hvorfra de sender fjernsyn til deres hjemegn i det sydvestligste hjørne af Iran.

Dobbeltmoral

En terroraktion dér på stedet var blevet hyldet af gruppen i Ringsted. Denne trussel mod præstestyret havde hensat ayatollaherne i afmægtigt raseri, hvorfor de havde sendt terrorister ud for at myrde de opsætsige. Politiet havde endda pågrebet en nordmand af iransk afstamning, der havde udvist mistænkelig adfærd.

Det kom videre frem, at en anden arabisk-separatistisk eksiliraner var blevet myrdet i Holland, hvor en tilsvarende gruppe holder til. Det viste sig yderligere, at de to grupper, i Danmark og i Holland, gensidigt beskylder hinanden for at være renegater og forrædere, købt og betalt af Saudi-Arabien. Det sidste har i høj grad sandsynligheden for sig.

Det er ikke første gang, dansk politi og retsvæsen har interesseret sig for mellemøstlige separatistgrupper, der sender fjernsyn fra Danmark. Man husker stadig den kurdiske tv-station, der af en dansk domstol fik sin sendetilladelse inddraget, fordi den angiveligt støttede separatistisk terrorisme. Det skete efter krav fra den tyrkiske regering.

Nu er det så det modsatte, der er sket: Den iransk-arabiske tv-station, der støtter separatistisk terrorisme (det siger de jo selv), har ikke fået sin sendetilladelse inddraget, men bliver tværtimod beskyttet af dansk politi.

Går USA's ærinde?

Det siger sig selv, at flygtninge, der har fået asyl i Danmark, skal beskyttes. Alligevel gælder der åbenbart ikke de samme regler for kurdiske og iransk-arabiske flygtninge. Dobbeltmoralen er tydelig og også letforståelig: Tyrkiet er (indtil videre i hvert fald) USA’s og dermed Danmarks ven og allierede; Iran er USA’s (og dermed Danmarks) fjende.

Så er det, man må spørge, hvad den danske regering egentlig har gang i. Når den nu søger opbakning i EU til sanktioner mod Iran, er det så, fordi den går USA’s ærinde og forsøger at få EU med på den sanktionsvogn, hvor USA hidtil har tronet i ensom majestæt? Det bliver spændende at se, hvordan de øvrige EU-lande reagerer.

Nyeste blogindlæg