19 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 20 °C

S på kollisionskurs med arbejderbevægelsens værdier

Blogs

Henning Hyllested
MF for Enhedslisten, 3F’er og tidligere havnearbejder
Medlem af Folketinget for Enhedslisten. Ordførerskaber: Transport, social dumping og landdistrikter. Havnearbejder fra 1981-2011. Var medlem af bestyrelsen for Havnearbejdernes Landsklub og bestyrelsen for 3F Esbjerg.
Blogindlæg af Henning Hyllested
ons. 23. maj - 2018
ons. 14. mar - 2018
ons. 18. okt - 2017

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 10. maj, 2017, 07:17:24

S på kollisionskurs med arbejderbevægelsens værdier

Nick Hækkerup siger, at værdisættet bag Le Pens flygtningepolitik er helt forskellig fra Socialdemokratiets. Det er meget muligt, Nick Hækkerup, men politikken er den samme! Og politikken bygger vel på værdier?

Politiken bragte lørdag 6.maj et helsides interview med Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet. Udgangspunktet for interviewet er den nedtur, mange europæiske partier i den socialdemokratiske familie har oplevet de seneste år – med det hollandske og det franske parti som de mest grelle eksempler.

Det, vi ser i disse år i Socialdemokratiet, er et sammenbrud for de humanistiske værdier.

Når jeg får lyst til at kommentere interviewet med Nick Hækkerup, er det fordi han, helt robotagtigt og i lighed med Mette Frederiksen og andre socialdemokrater, aflirer det socialdemokratiske mantra om, at ”antallet betyder noget”. (Det er naturligvis flygtninge vi taler om).

Udsagnet fra socialdemokraterne har vi måttet høre på igennem lang tid. Men det giver ingen mening. For selvfølgelig betyder antallet da noget! Det er der vel ingen, der ikke kan skrive under på.

Der er i dag over 65 millioner flygtninge i denne verden. Og selvfølgelig kan Danmark eller EU-landene ikke tage imod 65 millioner flygtninge. Eller for den sags skyld en million flygtninge, hvis vi ser på Danmark alene.

Tæt på Støjberg og DF

Men hvor mange er det så lige, vi kan tage imod? Er det 1000? Eller 10.000? 100.000 måske? Det svarer socialdemokraterne aldrig på? Og de bliver sjældent spurgt. Heller ikke i dette interview med Nick Hækkerup. 

For der er jo ikke noget svar! Det er det, der gør udsagnet meningsløst. For hvad med nummer 1001, eller 10.001, eller 100.001?

Udsagnet om, at ”antallet betyder noget”, er det socialdemokratiske spin for en politik over for flygtninge og indvandrere, som ikke lader Inger Støjberg og DF noget som helst tilbage. Det handler om at begrænse indvandringen og flygtningestrømmen ved at gøre livet så surt og usikkert for flygtninge og indvandrere som overhovedet muligt.

Socialdemokraterne ved godt, at det er problematisk i forhold til arbejderbevægelsens traditionelle værdisæt. Og Hækkerup ved det godt!

Derfor fremstår hans svar i interviewet på spørgsmålet om, hvilken flygtningepolitik der er mest attraktiv for ham – Le Pens eller Macrons, som et rent postulat og meget lidt overbevisende: ”Jamen, jeg forstår godt spørgsmålet.

Noget af det, der er problemet med Le Pen, er, at selv om hendes position er at begrænse antallet ligesom vores, så tror jeg, at det værdisæt, der ligger bag, er helt forskelligt….Le Pen i Frankrig, henter værdierne i nogle ting, man så tilbage i 30’erne, som simpelthen ikke er vores værdier.”

Opgør med værdier

Meget muligt, Nick Hækkerup, men politikken er den samme! Og politikken bygger vel på værdier?

Som sådan er det, vi ser i disse år i Socialdemokratiet, et sammenbrud for de humanistiske værdier, som er bærere af arbejderbevægelsens værdier om solidaritet, sammenhold og fællesskab.

Derfor er heller ikke Henrik Sass Larsen et løsgående missil. Det er ikke tilfældigt, når han nu banker løs på humanismen og humanister. Han er i færd med at banke løs på fundamentet under den arbejderbevægelse, som skabte velfærdssamfundet. At det skulle være af hensyn til selv samme velfærdssamfund, turde være løgn.

Nyeste: Idekamp

13. jul. 2018 - 10:03
13. jul. 2018 - 08:13
12. jul. 2018 - 08:40
11. jul. 2018 - 08:12
10. jul. 2018 - 08:39
10. jul. 2018 - 08:13