18 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Brug for konsekvent kamp mod EU-indblanding

Blogs

Helge Knudsen
Medlem af EU-udvalget i Kommunistisk Parti
Blogindlæg af Helge Knudsen

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 20. juni, 2018, 07:00:35

Brug for konsekvent kamp mod EU-indblanding

Alt tyder på, at Danmark vil blive stemt ned ved vedtagelsen af to EU-love, som åbner for mere social dumping og endnu mere EU-indblanding i danske overenskomster.

EU's nye udstationeringsdirektiv indeholder små forbedringer på papiret, men vil næppe føre til de store ændringer, selv om Socialdemokratiets EU-parlamentarikere  nærmest har fået det til at lyde, som om det er et opgør med løndumping via udstationeret arbejdskraft.

EU's nye udstationeringsdirektiv vil næppe føre til de store ændringer.

Folkebevægelsen mod EU's EU-parlamentariker Rina Ronja Kari konkluderer da også på Folkebevægelsens hjemmeside, at "Vi får hverken lige løn for lige arbejde eller stoppet den sociale dumping, før vi bryder helt med EU’s indre marked."

Det vidner dagsordenen på EU's beskæftigelsesministermøde torsdag i denne uge også om.

Alt tyder på, at Danmark vil blive stemt ned ved vedtagelsen af to EU-love, som åbner for mere social dumping og endnu mere EU-indblanding i danske overenskomster. Selv om både dansk fagbevægelse og et folketingsflertal er imod. Det gælder EU-loven om sociale ydelser og EU's orlovsdirektiv.

På Folketingets Europaudvalgsmøde i sidste uge stemte Enhedslisten overraskende imod regeringens nej til orlovsdirektivet. Ifølge Nikolaj Villumsen, Enhedslistens EU-ordfører og topkandidat til EU-parlamentsvalget, fordi regeringens begrundelse for nej'et er "kulsort".

Det sidste er rigtigt. Men Villumsens nej rejser tvivl om, hvorvidt Enhedslisten som lovet vil bruge sin stemme i en konsekvent kamp for at fastholde dansk selvbestemmelse.

Nyeste blogindlæg