31 May 2020  

KBH: Skyfrit, 16 °C

Vi er for dårlige til at mobbe højrefløjens idioter

Blogs

Erik Storrud
Aktivist og pædagog
Erik Storrud har været aktivist i Københavns venstreradikale miljø de sidste 16 år. Derudover er han uddannet pædagog og kandidat i pædagogisk psykologi.

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 10. december, 2018, 09:48:07

Vi er for dårlige til at mobbe højrefløjens idioter

Om hvordan vi bliver nød til at antage en grovere debatstil når vi diskuterer med højrefløjen.

Så er der jule-ballade på Nørrebro igen. Anledningen er at Nørrebro Lokaludvalg i reklamestandere reklamerer for 24 dage med kultur på nørrebro.

At reklamerne ikke hedder noget med jul har fået Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen til tasterne. Han beskylder ny Nørrebro Lokaludvalg for politisk korrekthed og pladærer for sin konspirationsteori om at muslimerne kommer for at tage danskernes jul. Han får lov til at komme i Radio24syv og har fået Jyllandsposten med på vognen.

Som de fleste andre storme fra den populistiske højrefløj har venstrefløjen ikke en særlig synlig stemme i offentligheden. Det kan jo egentlig undre fordi rent objektivt har de ikke en særlig god sag.

Jul er Kultur

For det første er det let at se der stadig er masser af jul på Nørrebro. Hvis Carl Christian Ebbesen havde kigget lidt nærmere på programmet bag kulturarrangementet ville han have set at langt de fleste arrangementer er julearrangementer. Men et par klik med musen er åbenbart for meget når man skal være krænket og forarget på facebook.

Jeg tror den primære grund til at pressen og den brede befolkning ignorerer og overser os er at det vi siger simpelthen ikke er særlig spændende.

For det andet er en alment udbredt forståelse af kultur at den bæres af traditioner som for eksempel julen. Julen er en del af kulturen og en del af vores kultur er julen.

Som uddannet civiløkonom burde det være en del af hans almene dannelse i gymnasiet. Altså er han enten uvidende på et niveau hvor man bør kigge hans eksamensresultater efter for snyd, eller også er han bare selektivt glemsom.

For det fjerde er arrangementet i øvrigt en tilbagevendende begivenhed, der har heddet det samme de sidste par år hvor Carl Christian Ebbesen selv har været kulturborgmester i København. Det var åbenbart knap så vigtigt hvad det hed dengang han selv havde ansvaret.

For det femte kan der jo være andre grunde til at arrangørerne vælger ordet kultur frem for jul. Personligt har jeg et blindt punkt i mit øje der dækker alle reklamestandere hvori ordet ”jul” indgår fordi jeg ved de prøver at sælge mig ting.

Det kunne jo tænkes jeg ikke var den eneste hipster på Nørrebro der har det stramt med kommercialiseringen af vores kultur og at plakaten appelerer til os.

Nørrebro Lokaludvalgs ondsindede assimilering

Skulle det endelig være et hensyn til den muslimske befolkning, der er årsagen til plakatens formulering synes jeg egentlig plakaterne er ret udspekulerede og ondsindede.

Eftersom arrangementerne bag plakaterne er altovervejende julede må det jo betyde at Nørrebro Lokaludvalg forsøger at lokke muslimerne med et neutralt ord for så at snige julen ind af bagdøren.

Så tror de muslimske forældre lige de kan sende deres børn til et neutralt kulturarrangement hvor de snedige kommunemennesker sidder på lur med æbleskiver og pebbernødder og straks er de muslimske børn lige så utålelige juleaften som de danske. Det må sgudda være assimilering DF kan bakke op om!

Jul er Integration

Nåmen, hvis vi skal blive i den virkelige verden så er det en storm i et glas vand. Alle der ved hvad de snakker om, ved også at der er ligeså meget jul på Nørrebro som der er i resten af landet.

Julen er en af de mest integrerende højtider i landet. Muslimerne tager vagter på hospitaler og i offentlige transportsmidler så de etnisk danske kan holde fri med familien. Alle er glade og gode ved hinanden og er det egentlig ikke det julen burde handle om?

Så hvorfor er det at Dansk Folkeparti får lov til at dominere sendefladen? Hvorfor er det eneste man hører deres konspiration om muslimerne der kommer for at tage vores jul, samt deres angreb på os – den politisk korrekte venstrefløj – der giver muslimerne lov til det?

Højrefløjen vinder kampen om opmærksomheden

Jeg ser mange på venstrefløjen insistere på at vi bliver nød til at argumentere sobert og sagligt i den offentlige debat. Det er også det eneste det er blevet til fra vores side:

Høflige kommentarer og svar på de sociale medier hvor vi påpeger at de andre tager fejl, samt Nørrebro Lokaludvalg der henviser til dokumentation og så videre. Det bliver ignoret eller latterliggjort af højrefløjen og overset af alle andre end folk i vores egne cirkler på venstrefløjen.

Jeg tror den primære grund til at pressen og den brede befolkning ignorerer og overser os er at det vi siger simpelthen ikke er særlig spændende.

Højrefløjen løber med al opmærksomheden fordi de altid er parate til at sælge en spektakulær og simpel historie. Pressen elsker konflikt og højrefløjen er aldrig bange for at eskalere deres taktik, mobbe deres modstandere eller slå under bæltestedet. Det er god underholdning!

Vi får aldrig skabt de konflikter der er i vores interesse, fordi vi står høfligt og beder om taletid og er bange for at kalde en spade for en spade.

På den måde kan højrefløjen jul efter jul sælge en historie om muslimerne versus julen, som intet belæg har i virkeligheden. Det kan godt være vi VED at vi har ret, men det gør ingen forskel fordi ingen hører vores saglige nedpilning af deres narrativ.

Det eneste valg de fleste danskere ser, er valget imellem muslimerne og julen, fordi det er den eneste del af konflikten der er spektakulær nok til at brage igennem mediemuren.

Politisk korrekthed

Carl Christian Ebbesen tager selvfølgelig også fejl når han kalder os politisk korrekte. Det er ham selv der er en krænkelsesparat politisk korrekt snowflake når han går i totalt nedsmeltning over at se ordet ”kultur” i byrummet. Højrefløjen er vildt let at krænke og vi er alt for dårlige til at udnytte det til at skabe vores konflikter.

Men vi har et problem med politisk korrekthed på venstrefløjen. Vi er bange for at diskutere på en måde højrefløjen og den brede befolkning forstår. Carl Christian Ebbesen er en uvidende idiot der ikke aner hvad han snakker om, og vi tør ikke kalde ham ud fordi vi er bange for at lyde bedrevidende.

Hvis vores retorik var hård og spektakulær nok ville konflikten handle få et andet omdrejningspunkt end julen versus islam. Den ville handle om venstrefløjen versus højrefløjen og vi ville vinde fordi vi, i modsætning til højrefløjen, ved hvad vi snakker om.

Vi får aldrig skabt de konflikter der er i vores interesse, fordi vi står høfligt og beder om taletid og er bange for at kalde en spade for en spade.

At mene hvad man siger

At tale sagligt, akademisk og korrekt er det samme som at tale forbi størstedelen af befolkningen. Kunsten er at være saglige samtidig med vi er grove. Vi skal gå efter bolden OG manden, som det nylancerede medie Konfront.dk skriver i deres redaktionelle retningslinier.

Højrefløjen mobiliserer folks vrede og afmagt imod en ydre fjende. En vrede vi burde kanalisere imod staten, kapitalen og korrupte politikere på højrefløjen. Det kræver at vi bruger ord der svarer til de følelser vi rent faktisk føler overfor vores politiske modstandere på højrefløjen.

Lad os kalde dem racistiske idioter når de rent faktsik er det. De holder sig i hvert fald ikke tilbage!

Nyeste blogindlæg