14 Nov 2018  

KBH: Overskyet, 9 °C

EU lader flygtninge dø i Middelhavet

Blogs

Anders Fenger
Skribent på Arbejderens udenrigsredaktion.
Blogindlæg af Anders Fenger

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 21. maj, 2015, 09:08:06

EU lader flygtninge dø i Middelhavet

Hundredetusinder af flygtninge er blevet gidsler for imperialisterne, som bruger menneskesjæle som forhandlingsobjekter i deres kamp for olie, kontrol over rørledningerne og markeder.

Lad dem drukne i Middelhavet. Hjælp ikke flygtningene. Styrk EU's grænsekontrol. På dén måde forhindrer vi, at titusinder rejser til Europa. Vi skræmmer dem fra at flygte.

Ingen skal være ligeglade med den igangværende katastrofe med massevis af druknede mænd, kvinder og børn.

Sådan nogenlunde lyder det fra flere højrepartier og selv fra stærke kræfter i EU's top oven på tragedierne med flygtninge i Middelhavet. Men det er dem selv, der kynisk har gjort Middelhavet i et stor kirkegård, simpelthen ved ikke at gøre noget ved selve årsagen til flygtningestrømmene.

Men ingen skal være ligeglade med den igangværende katastrofe med massevis af druknede mænd, kvinder og børn.

Hundredetusinder af flygtninge er blevet gidsler for imperialisterne, som bruger menneskesjæle som forhandlingsobjekter i deres kamp for olie, kontrol over rørledningerne og markeder – for kontrol over hele regionen. Det er EU og Vesten, der i årtier har fastholdt Afrika og Mellemøsten i fattigdom med ulige handelsforhold. 

Regeringerne i EU-landene bærer et enormt ansvar, fordi de indgår i en imperialistisk alliance med  USA og NATO, der i årevis har druknet Mellemøsten og store dele af Afrika i blod, lige fra Libyen, Irak og Syrien.

EU slog i 2011 i en rapport fast, at "Sahel-regionen udgør Europas sydlige geopolitiske grænse. Enhver ustabilitet vil i sidste ende finde sin vej til europæiske naboer og selve Europa", og at området "har et betydeligt potentiale med hensyn til energi, olie og vandkraft samt et klima, der giver store muligheder for solenergi".

>> LÆS EU-RAPPORTEN HER (ENGELSK)

Krokodilletårerne i Bruxelles ovenpå massedøden i Middelhavet gør ikke indtryk! De tænker kun på penge, råstoffer og magt.

Nyeste: Idekamp

13. nov. 2018 - 08:42
13. nov. 2018 - 08:37
13. nov. 2018 - 08:20
13. nov. 2018 - 08:19
13. nov. 2018 - 08:07
09. nov. 2018 - 08:43
09. nov. 2018 - 08:33