30 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, dis, 6 °C

Jagtsæsonen er indledt

Blogs

Per Aabel
Kommunist og aktiv i Almen Modstand i København
Boligaktivist og aktiv i Almen Modstand i København og Kommunistisk Parti i København.
Blogindlæg af Per Aabel
lør. 25. jul - 2020
tir. 19. maj - 2020

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Lørdag, 25. juli, 2020, 09:03:24

Jagtsæsonen er indledt

Overborgmesteren har den besynderlige strategi for Københavns byudvikling, at kun de, der har råd til at betale for nye boliger ved eksempelvis Nordhavnen og Islands Brygge, er velkomne, og man må ved gud ikke stikke ud.

Jagten på hjemløse, såkaldt skæve eksistenser, psykisk svage og folk, der ikke er som alle andre, er i fuld gang.

Dem er der ikke plads til – slet ikke i København.

Fredens Havn ved Christiania, som består af en samling både og tømmerflåder, beboet af mennesker der ikke kan finde et andet hjem, skal ryddes.

Jagten på hjemløse, såkaldt skæve eksistenser, psykisk svage og folk, der ikke er som alle andre, er i fuld gang. Dem er der ikke plads til – slet ikke i København.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre, overborgmester i København Frank Jensen, medlem af Socialdemokratiet – alle vil de have ryddet Fredens Havn.

"En maritim losseplads"

Frank Jensen kalder beboernes hjem "en maritim losseplads". Over 60 af beboerne har fået folkeregisteradresse på den maritime beboelse! En undersøgelse viser, at de alle vil blive hjemløse, hvis havnen bliver ryddet.

Overborgmesteren har den besynderlige strategi for Københavns byudvikling, at kun de, der har råd til at betale for nye boliger ved eksempelvis Nordhavnen og Islands Brygge, er velkomne, og man må ved gud ikke stikke ud. Poul Struve Nielsen, redaktør af hjemløseavisen Hus Forbi, kalder Frank Jensens København "en møghamrende kedelig storby".

Hvis man ser lidt anderledes ud og ikke tror på Helligånden, Jesu’ genopstandelse og andet spøgelsessnak og ikke har såkaldt vestlig baggrund, er lavtlønnet sosu-assistent, sidder ved kassen i Netto, er rengøringsassistent ved ISS, er blevet arbejdsløs eller er på anden overførselsindkomst, så mener politikere fra Dansk Folkeparti, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet, at vi udgør en farlig ghetto og en gruppe, som ikke ser pæne ud i København. Bor man i Mjølnerparken eller andre såkaldte ghettoer, kan man bare blive smidt ud af boligen, som bliver solgt til velaflagte liberalister, der kan betale.

I den resterende del af de almene boliger bliver vi, de lavtlønnede, helt holdt ude fra at søge.

Jeg spurgte personligt Frank Jensen ved et borgermøde i Tingbjerg – en ghetto som også skal maltrakteres – om han ikke ville hjælpe dem, der bliver ramt af ghettoloven, blandt andet ved at ændre kriterierne for at komme på den hårde ghettoliste. Hans ualmindeligt overlegne og arrogante svar var, at "ghettoloven er god", og "bor du ikke godt".

Bemærk også, at da beboerne i Mjølnerparken og deres boligrepræsentanter for nylig fejrede 25 unge med studentereksamen og andre højere ungdomsuddannelser, var hverken overborgmester Frank Jensen, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye eller formanden for Bo-Vita Jan Hyttel til stede. Ej heller Danmarks Radio mente, at det var værd at informere befolkningen om de unges hårde arbejde for at dygtiggøres sig.

Nej, for deres indsats passer ikke ind i løgnefortællingen om beboerne i alment boligbyggeri. Til og med tæller de unge under 30 år med en håndværker- eller højere uddannelse ikke med i ghettokriterierne. De unge i alment boligbyggeri, som dog er fremtiden, regnes der ikke med. Man mærker hensigten og bliver forstemt.

Slut med arbejderbyen

Den "gamle arbejderby" København med dens udfordringer på godt og ondt skal nu bebos af høje hæle i sorte nederdele og jakker samt banditter med slips og habitter. Alle de storkriminelle hvidvaskere, "pæne" bankdirektører, børsspekulanter og alle dem, der ikke vil betale skat til fællesskabet, de er velkomne i Frank Jensens København.

Det mest besynderlige ved Frank Jensens strategiske byudvikling er, at alle dem, han vil have til at bo i det fremtidige grå og kedelige København, ikke kunne drømme om at stemme på Socialdemokratiet, så saven og den gren, han sidder på, arbejder tæt sammen.

Kommunalvalget næste år er meget afgørende for, om København stadig skal være en mangfoldig og sprudlende storby. Det er alle dem, der skaber værdierne, der er forudsætningen for en mangfoldig by. Uanset om man dyrker Buddha, Jesus, karate eller boksning, må vi stå sammen, så Frank Jensens arbejderfjendske byudvikling aldrig bliver til virkelighed.

Vi i Kommunistisk Parti vil arbejde sammen med alle, der vil en mangfoldig fremtid for vores dejlige København. Vi er mange, der glæder os til at udfordre Frank Jensen og hans asociale boligpolitik.

>> Læs Kommunistisk Partis debatoplæg: "En boligpolitik for arbejderklassen"