02 Apr 2020  

KBH: Spredte skyer, let støvregn, 5 °C

Antifascist overfaldet på festival

Antifascist overfaldet på festival

Tirsdag, 14. august, 2012, 11:50:44

Aktiv antifascist overfaldet af fyr fra White Pride på Skanderborg Festival. Ofret er tidligere blevet videofilmet og registreret på hjemmeside af højreekstreme.

Ofret, den unge antifascist Mikkel Boye Danielsen, umiddelbart efter overfaldet på Skanderborg Festival lørdag nat.
Privat

Næseblod, en flækket læbe og sandsynligvis en brækket næse…

Det er resultatet af den 22-årige hf-studerende, Mikkel Boye Danielsens møde med et hårdt knytnæveslag lige i ansigtet fra et kendt medlem af den højreekstreme gruppe White Pride lørdag nat på Skanderborg Festivalen.

Mikkel Boye Danielsen havde netop været til koncert med Ice Cube, og var nu på ned til sit telt.

Pludselig fik han øje på den højreekstreme Andreas Holmenlund Snedker fra White Pride, der kom i truende fremmarch lige hen imod ham.

– Inden jeg når at reagere, flyver en spytklat imod mit ansigt, ledsaget af ordene: »Hva’ så Mikkel, dit røde svin!«. Jeg siger:»Hva’ så, Andreas?«, og slår spørgende ud med armene. Og pludselig får jeg et knytnæveslag i ansigtet, og Andreas følger op med ordene»Nååå… Bløder du, dit lille røde svin«, fortæller Mikkel Boye Danielsen til Arbejderen.

Siden han var 13 år har Mikkel Boye Danielsen været aktiv i blandt andet Nej Til Krig, Enhedslisten og den antifascistiske bevægelse i Aarhus. Han har layoutet Enhedslistens lokale valgmaterialer og lavet plakater til Krystalnats-arrangementer og antifascistiske ture til demonstrationer i Lübeck og Salem.Herudover er han med i arrangør-gruppen af Aarhus for Mangfoldighed.

Den højreekstreme voldsmand kender ham. White Pride har flere gange videofilmet ham og andre antifascister ved forskellige politiske arrangementer og demonstrationer i Aarhus.

Og hans fulde navn og billede ligger på den højreekstreme hjemmeside uriasposten.dk.

– Vi har aldrig før oplevet den slags vold. Jeg håber, at politiet tager sagen dybt alvorligt, siger Martin Bonde til Arbejderen. Han er talsperson for Skanderborg Festivalen

Syd- og Østjyllands Politi oplyser, at de tager sagen alvorligt:

– Vi har fået et navn på den formodede gerningsmand. Ham vil vi hente ind til en afhøring i løbet af ugen, og herefter tage stilling til, om han skal sigtes for vold. Det tyder på, at vi kan give ham et tillæg for politisk motiveret vold, siger Frits Kjeldsen, vicepolitiinspektør ved politiet i Skanderborg til Arbejderen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. aug. 2012 - 11:50   03. sep. 2012 - 12:37

Indland