28 Feb 2021  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 1 °C

Partier raser over stempling som ekstremister

Partier raser over stempling som ekstremister

Onsdag, 23. maj, 2012, 11:41:40

Flere partier og bevægelser tager til genmæle mod Socialministeriets kortlægning af politisk ekstremisme i Danmark.

Kommunistisk Parti er ikke ekstremistisk eller venstreradikalt, men en del af den danske arbejderbevægelse, understreger partiets formand i et åbent brev til socialministeren. Her deltager partiet i en faglig demonstration for velfærd.
Mette Kramer Kristensen

Flere af de organisationer, der er med i Socialministeriets kortlægning af politisk ekstremisme i Danmark tager nu til genmæle.

"Vi er et arbejderparti. Vores parti er ikke ekstremistisk eller venstreradikalt. Kommunisterne har i snart 100 år været en del af den danske arbejderbevægelse og i hele denne lange periode kæmpet for at realisere bevægelsens målsætninger", skriver partiets formand, Jørgen Petersen, i et åbent protestbrev til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Udover Kommunistisk Parti er også Socialistisk Ungdomsfront (SUF), Antifascistisk Aktion og Libertære Socialister vrede over at de er registrerede i rapporten "Politisk ekstremisme i Danmark", som Chris Holmsted Larsen fra Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet offentliggjorde tidligere på måneden.

– Hverken i vores politiske arbejde, retorik eller metoder støtter vi aktioner, som på nogen måde involverer personskade eller vold. Vores virke ligger langt fra den anti-parlamentariske og voldelige venstrefløj, fortæller Chris Bay fra SUF til Modkraft.

Rapporten indeholder en kortlægning af politisk ekstremisme i Danmark, som social- og integrationsministeriets afdeling for demokratiske anliggender skal bruge  i sit arbejde med at forebygge radikalisering blandt unge.

LÆS ARTIKEL: "Ekstremismerapport havde kvoter for venstrefløj"

Ministeriet vil have lærere, pædagoger og socialarbejdere til at holde ekstra øje med unge, der udviser "tegn på ekstremisme".

De kan indberette de unge til PET via registreringsskemaer og de unge risikerer herefter at blive indkaldt til såkaldte bekymringssamtaler hos efterretningstjenesten.

"Et meningspoliti med tilhørende stikkernet, etableret gennem Social- og integrationsministeriet, er i skarp modstrid med det demokrati, som hævdes at være grundlaget for magtudøvelsen i Danmark", skriver Jørgen Petersen i Kommunistisk Partis protest.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. maj. 2012 - 11:41   03. sep. 2012 - 12:37

Indland