16 Apr 2021  

KBH: Let skyet, 9 °C

En poetisk kamikazepilot

En poetisk kamikazepilot

Mandag, 05. december, 2011, 10:51:57

Alfabetet begynder med et A og slutter med et Å. Banalt, ja, men en vigtig erkendelse i Flemming Lunds kaotiske sjæleliv, der lige nu udstilles i Rumkammerat.

 

Billedkunst

af Gert Poder

For det første er der jagerflyene. De er der altid, tegnet på en underlig distanceret måde, som om de ikke rigtig er farlige.

Men synet lyver. Intet er tilfældigt i den Aarhus-baserede serielle multikunstner Flemming Lunds univers.

Han er netop nu aktuel med udstillingen Noget for Nåde i det aldrig kedelige Galleri Rumkammerater i Nansensgade - ni malerier og tredive kalendertegninger.

Der er noget ved alting hos den poetiske kamikazepilot fra Herning. For eksempel er der bogstaverne A og Å. Første og sidste bogstav i det danske alfabet. Den slags er vigtigt. At begynde i de rigtige ender. Ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Så Flemming Lund maler en masse A’er, når han er glad og endnu flere Å’er, når han er i skidt humør. Det er han tit, så han maler en masse Å’er.

Han maler også sakse. Flemming Lunds kan godt lide at sakse. Som når han digter – vælter one-liners nærmest orgiastisk ud – for så at klippe i dem og placere dem et nyt sted, fordi det er sjovt.

Det samme gjorde beat-digteren Allen Ginsburg i halvtredserne og tredserne, og før ham surrealismens fader André Breton i tyverne. Og Flemming Lunds digte er populære.

De kan læses et par gange om året i kunstmagasinet Hvedekorn, hvor han debuterede i 2002. Og han har netop fået bogdebut på mikroforlaget Hvasseline med Udbrud og Efterspørgsel, der består af fire langdigte.

Jeg vil måske blive grov i det uvisse brød,

men den bibelske IQ skal sgu smeltes

over en flammeblående sitrenerve.

Ikke tænke, men føle, men hvorfor

føler jeg altid døde heste i mit buldrende bryst?

Når han ikke digter, så tegner han besynderlige, henslængte naive dyr og mennesker set gennem et barneøje. Eller han overskribler bladene på sin kalender og sætter dem i glas og ramme.

Det er grotesk trash – på én gang deprimt og opløftende. Det er livet, der flyver og klipper og fræser sig gennem en kaotisk virkelighed.

Flemming Lund:Noget for Nåde. Rumkammerater, Nansensgade 35, København. Til jul.

Udbrud og Efterspørgsel. 50 sider, 80 kroner. Forlaget Hvasseline.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. dec. 2011 - 10:51   03. sep. 2012 - 10:41

Billedkunst