19 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Frank Aaen: Vi skriver til de folkelige bevægelser med det samme

Frank Aaen: Vi skriver til de folkelige bevægelser med det samme

Torsdag, 15. september, 2011, 18:32:57

De folkelige bevægelser skal sætte dagsordenen i Folketinget, understreger Enhedslisten og inviterer græsrøddernes krav indenfor på Christiansborg.

Det er ikke nok at bevægelsernes krav står i Arbejderen. De skal også ind på Christiansborg. Det vil Enhedslisten arbejde på at sikre.
Sigaardsfoto.dk

Enhedslisten vil inden længe invitere fagbevægelse og græsrodsorganisationer indenfor i Folketinget.

Sådan lyder løftet fra Enhedslistens Frank Aaen.

– Vi vil meget hurtigt efter valget sende en meddelelse ud til alle fagforeninger, miljøorganisationer og menneskeretsorganisationer: Sig til os hvilke krav I synes, er de allervigtigste, siger Frank Aaen til Arbejderen.

LÆS ARTIKEL: "Tredobling til Liste Ø"

Selvom Enhedslisten er blevet tredoblet, kan der kun ske noget fornuftigt, hvis bevægelserne sætter dagsordenen, mener Frank Aaen:

– Vi skal have skabt et samarbejde mellem bevægelserne og politikerne. Og vi skal have skabt en folkelig bevægelse, der kan være med til at sikre, at kravene bliver ført ud i livet. Det er vores hovedopgave efter valget.

Arbejderen præsenterede på valgdagen i torsdags en række folkelige bevægelsers krav til en ny regering – blandt andet fra fagbevægelse, studerende, forældreorganisationer, fredsbevægelse, miljøorganisationer og unionsmodstanderne.

LÆS ARTIKEL: "Fagforeninger: Skrot forringelser og skab job"

Blandt de vigtigste krav er bevarelse af efterlønnen, at ingen arbejdsløse falder ud af dagpengesystemet, flere hænder i den offentlige sektor og praktikpladser til alle.

Frank Aaen understreger, at Enhedslisten er helt enig i kravene.

– Vi er selv gået til valg på at bevare efterløn og sikre de arbejdsløse. Men det bliver sværere at føre ud i livet, når Radikale har fået den indflydelse, de har fået.

LÆS ARTIKEL: "Elever vil af med brugerbetaling"

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. sep. 2011 - 18:32   03. sep. 2012 - 12:37

Indland