24 Feb 2020  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

3F’ere flygter fra Pia K.

3F’ere flygter fra Pia K.

Torsdag, 19. maj, 2011, 10:30:14

Medlemmerne af 3F strømmer fra blå til rød blok, viser helt ny undersøgelse. Især Enhedslisten og Socialdemokraterne vinder frem.

Det er blevet mere og mere tydeligt, at en stemme på Pia K. er en stemme på blå blok. Jesper Beck, oliechauffør

I 2007 satte Jesper Beck, 45 år og oliechauffør i Nordjylland, sit kryds ved Dansk Folkeparti. Det gør han aldrig mere.

– Min opfattelse har tidligere været, at Dansk Folkeparti støttede de ældre og de svage, men det er blevet mere og mere tydeligt, at en stemme på Pia K. er en stemme på blå blok, siger han til Arbejderen.

Jesper er medlem af 3F, og hans skift bekræfter en helt ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.

Undersøgelsen viser, at 3F’erne flygter fra blå blok. Især Dansk Folkeparti og regeringspartiet Venstre står til regulære tæsk fra arbejdervælgerne.

– De klassiske arbejdere forlader Dansk Folkeparti. De vender tilbage til rød blok, fordi DF's politiske profil er blevet mere borgerlig. Det er en glidende proces, der både skyldes indgreb i efterløn og genopretningspakken, der skar i dagpengeperioden, siger Rasmus Jønsson, der er politisk kommentator, til 3f.dk.

Han vurderer, at Pia Kjærsgaard taber de vælgere, hun vandt i 2001. Hun kan dog stadig hente nye grupper af vælgere, men det bliver i kamp med de andre partier i blå blok, mener Rasmus Jønsson.

1027 3F'ere har deltaget i undersøgelsen, der viser, at de er blevet mere røde siden valget i 2007, hvor Anders Fogh Rasmussen (V) vandt for tredje gang.

Medlemmerne af 3F flytter stemmerne til partierne i den røde blok, og især Socialdemokraterne og Enhedslisten stormer frem.

Jesper Beck havde taget sin beslutning om et stemmeskift allerede inden DF, stik mod alle løfter, sikrede flertal for at forringe efterlønnen.

– Det bestyrker mig bare i, at Dansk Folkeparti ikke er det parti, jeg engang troede. Næste gang sætter jeg mit kryds ved en lokal folketingskandidat fra Socialdemokraterne, fortæller Jesper Beck.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. maj. 2011 - 10:30   03. sep. 2012 - 12:41

Indland