16 Apr 2021  

KBH: Let skyet, 9 °C

VK vil vælte Gadaffi

VK vil vælte Gadaffi

Torsdag, 28. april, 2011, 10:02:49

Regeringen og de øvrige partier bag krigen mod Libyen melder klart ud i nyt strategi-papir:Målet er at vælte Gadaffi.

De danske F-16 bombefly, der bomber Libyen fra Sigonella-basen i Italien, må trækkes hjem, lyder kravet fra Enhedslistens Frank Aaen ovenpå mødet i Udenrigspolitisk Nævn i går.
Thorbjørn Forsberg, Flyvevåbnet

Et flertal i Folketinget bakkede i går op bag en ny strategi i Libyen, som går efter at få landets leder, Muammar Gadaffi, fjernet.

– Vi ønsker, at få Gadaffi til at gå af, og det vil vi over de kommende tre måneder arbejde meget målrettet på, sagde udenrigsminister Lene Espersen efter mødet i Udenrigspolitisk Nævn i går ifølge Ritzau.

Forud for den danske krigsindsats i Libyen afviste den danske udenrigsminister ellers at kræve Gadaffis afgang. Det skete med henvisning til, at »det kan blive misbrugt til at give det indtryk, at det er Vesten, der stod bag oprøret«.

Med den nye strategi forbryder Danmark sig mod FN-mandatet til krigen mod Libyen, mener Enhedslisten.

– Partierne bag krigen fjerner sig fra FN-sporet. Derfor må de danske F-16 fly kaldes hjem. For nu bliver de brugt til noget helt andet. Målet har aldrig været et regimeskifte, for det går videre end FN, siger Enhedslistens forsvarsordfører, Frank Aaen til Arbejderen.

Han uddyber:

– På mødet stod det klart, at regeringen og de øvrige partier bag krigen fjerner sig mere og mere fra spørgsmålet om en våbenhvile. Fredsudspillet fra Den Afrikanske Union er ikke på dagsordenen, og man har accepteret, at oprørerne har afvist at deltage i fredsforhandlinger. Istedet taler man nu om, at der kun kan indledes fredsforhandlinger efter Gadaffi er fjernet. Det kan betyde en meget lang krig.

Socialdemokraterne bakker derimod op om regeringens nye tre-måneders strategi for Libyen-krigen:

– Som jeg ser det, så vil man nu prøve at få kontakt med folk i Libyen, der kan forklare folkene omkring Gadaffi, at der ikke er nogen fremtid med ham ved roret, og det bakker vi op om, siger Mogens Lykketoft.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. apr. 2011 - 10:02   03. sep. 2012 - 12:42

Indland