18 Dec 2018  

KBH: Overskyet, dis, 3 °C

Jerusalem er ikke anerkendt som Israels hovedstad af FN

Jerusalem er ikke anerkendt som Israels hovedstad af FN

Tirsdag, 01. marts, 2011, 12:22:10

Vi udtrykker vores dybe bekymring over den polske regerings planlagte møde i Jerusalem, idet dette møde ignorerer og underminerer et andet folks rettigheder, nemlig palæstinensernes.

Åbent brev

fra Human Rights March og Kvinder i Dialog, Palæstina-Israel-Danmark

Til Polens ambassadør Hr. Rafal Wisniewski i Danmark i anledning af Polens annoncerede møde med Israel torsdag den 24. februar i Jerusalem:

Selvom vi forstår den polske regerings forlegenhed over etnisk fordrivelse af jøder fra Polen i 1970’erne, må vi udtrykke vores dybe bekymring over den polske regerings planlagte møde i Jerusalem, idet dette møde ignorerer og underminerer et andet folks rettigheder, nemlig palæstinensernes.

Det annoncerede møde i Jerusalem, mellem de højeste polske og israelske myndigheder, er en hån mod det palæstinensiske folk, mod FN, mod EU og mod os alle, idet FN’s konventioner og  resolutioner gentagne gange er blevet overtrådt af Israel siden 1948.

Jerusalem er ikke anerkendt som Israels hovedstad af FN, EU eller andre lande.

Der bør ikke foregå forhandlinger på besat jord og ingen opgradering af relationerne, så længe Israel fortsætter med sine overtrædelser.

Det foruroliger os, at Polen på baggrund af en sådan handling skal overtage EU formandsskabet i juli 2011. EU bør ikke være medskyldig i israelske overtrædelser af international lov.

Må vi erindre Dem om, at man ikke skaber retfærdighed for et folk ved at gøre uret mod et andet folk.

Som EU-borgere protesterer vi imod et EU formandsskab, der krænker international lov, og erklærer:

IKKE I VORES NAVN!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. mar. 2011 - 12:22   30. aug. 2012 - 22:08

Udtalelser