09 Jul 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 9 °C

FN-forbund: Bombe-støtte duer ikke

FN-forbund: Bombe-støtte duer ikke

Onsdag, 13. oktober, 2010, 10:52:26

Danmark må leve op til den konvention mod klyngebomber, som vi har forpligtet os til, påpeger FN-forbundet.

FN-forbund: Bombe-støtte duer ikke
Folkekirkens Nødhjælp
Klyngebomber lemlæster hvert år børn og landarbejdere i især verdens aller fattigste lande.

Nu melder FN-forbundet sig i rækken over kritikere af, at regeringen investerer penge i udviklingen af kampfly – hos samme firma, som producerer dele til klyngebomber.

– Danmark må leve op til den konvention mod klyngebomber, som vi har tilsluttet os. Det duer ikke, at vi har tilsluttet os den internationale FN-konvention mod klyngebomber, hvis vi samtidig bidrager økonomisk til et firma, der producerer dele til klyngebomber. Dermed er vi jo med til at fastholde, at klyngebomber stadig er i brug, siger Lave Knud Broch, fra FN-forbundets forretningsudvalg, til Arbejderen.

Arbejderen har de sidste dage fortalt, hvordan Lockheed Martin producerer dele til klyngebomber samtidig med at våbenfirmaet er favorit til at skulle levere Danmarks nye kampfly, som politikerne mener skal afløse det nuværende F-16 fly.

Danmark underskrev FN’s konvention mod klyngebomber i december 2008. Og Danmark var blandt de første ti lande til at skrive FN-konventionen ind i den nationale lovgivning.

– En masse lande har skrevet under på konventionen mod klyngebomber. Derfor er det vigtigt, at Danmark også bakker op om konventionen. Klyngebomber dræber og lemlæster hvert år en masse uskyldige mennesker i især verdens fattigste lande, uddyber Lave Knud Broch.

Lockheed Martin producerer et særligt »wing adaptor kit« med produktnavnet »LongShot«, som bruges til at få de ulovlige klyngebomber til at flyve endnu længere efter at bomberne er affyret fra et fly.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. okt. 2010 - 10:52   03. sep. 2012 - 12:41

Indland