25 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer

Til forsvar for Israel

Til forsvar for Israel

Lørdag, 14. februar, 2009, 00:00:00

Den danske afdeling af den internationale zionistbevægelse forsvarer ihærdigt Israels ret til at forsvare sig og bekæmper antiisraelske strømninger

Mens tusinder af danskere og palæstinensere gik på gaden i protest mod Israels bombardementer af Gaza, valgte omkring 300 at demonstrere til støtte for Israels 'ret til at forsvare sig' den 10. januar på Københavns Rådhusplads.
Demonstranterne hørte på taler af blandt andet Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, afsang den israelske nationalsang og viftede med israelske flag, mens bomberne haglede ned over Gaza og dræbte og sårede tusindvis af civile.
Bag demonstrationen stod Dansk Zionistforbund, der har som erklæret mål at tale Israels sag og modarbejde antiisraelske strømninger i den danske offentlighed. Foreningens medlemmer og deres kontaktkreds reagerer for eksempel på 'antiisraelske' indlæg i medierne.
Blandt andet blev der fluks kaldt til modangreb, da Politiken under Gaza-krigen bragte en tegning, som tog afsæt i det berømte ghetto-billede fra Warszawa, hvor SS-soldater står med ladt riffel og peger på en lille jødisk dreng med løftede hænder. På tegningen var drengen blevet til palæstinenser, og det var en israelsk soldat, som truede ham. Tegningen blev straks stemplet som antisemitisk (antijødisk).
Udover at tale Israels sag i medierne arrangerer Zionistforbundet også offentlige møder. For eksempel var der inviteret til valgaften i tirsdags, hvor israelerne gik til stemmeurnerne. Her var der tale af blandt andet Israels ambassadør i Danmark. Forbundet arrangeret også fyraftensmøder over forskellige emner og tager ud på skoler og andre uddannelsessteder og holder foredrag.

Afslag på interview
Arbejderen har forgæves forsøgt at få et interview med formanden for Dansk Zionistforbund, Max Meyer, for at tegne et billede af organisationens holdninger og aktiviteter.
Men hverken formanden eller andre fra forbundets ledelse ønsker at stille op til interview. Den anonyme stemme i zionistforbundets telefon forklarer afslaget med, at Det Mosaiske Troessamfund sikkerhedstjeneste vurderer, at truslen mod de danske jøder er ekstrem høj, og at ingen derfor ønsker at stå frem.
Arbejderen får i stedet lov til at stille en række spørgsmål via mail. Der er dog flere ting, som det ikke kan lade sig gøre at få svar på. For eksempel ønsker forbundet ikke at oplyse, hvor mange medlemmer de har, eller hvem der er med i ledelsen. Vi får bare at vide, at Dansk Zionistforbund har 'medlemmer fra alle de politiske partier i Danmark, højrefløj, venstrefløj og midterpartier. Der er jødiske medlemmer, kristne medlemmer og almindelige danske medlemmer.'
I det jubilæumsskrift, som blev lavet, da zionistforbundet fyldte 100 år i 2003, kan man dog læse, at der er omkring 200 individuelle medlemmer, derudover er en række foreninger medlemmer. Zionistforbundet samarbejder med blandt andet Dansk-israelsk Forening og Dansk-israelsk Selskab og er en del af den verdensomspændende zionistiske bevægelse.
Mens zionistforbundet selv lægger vægt på sin politiske mangfoldighed, er det en kendsgerning, at forbundet ved flere lejligheder har fundet allierede på den yderste højrefløj.
I marts 2007 var den højreradikale amerikanske historiker Daniel Pipes i Danmark for at modtage en pris fra det antimuslimske Trykkefrihedsselskab. Herudover mødtes Daniel Pipes med Dansk Zionistforbund, som han holdt en særlig tale for. I den tyve minutter lange tale (som kan findes på youtube.com) slår Daniel Pipes blandt andet fast, at:
- Det eneste succesfulde udfald af konflikten er, at araberne taber!
Palæstinenserne kan knækkes, men det bliver ikke nogen nem kamp, understregede Pipes:
- Det er især ikke nemt, fordi palæstinenserne har en enorm støtte. Hvis palæstinenserne var helt isolerede. Hvis palæstinenserne var hele alene - uden FN`s afstemninger, uden professorer, uden ngo`er - uden hele denne infrastruktur af støtte ville det være lettere!

Besværlige FN
Netop FN`s kritik er en torn i øjet på Dansk Zionistforbund. På spørgsmål, om hvad forbundet siger til Israels beslutning om at holde FN`s særlige rapportør for menneskerettigheder ude fra Gaza og til den manglende overholdelse af en lang række FN-resolutioner, lyder svaret:
'Israels erfaring med 'uvildige' FN-rapportører er desværre ikke det bedste, men som udgangspunkt skal Israel lige som alle andre lande overholde alle internationale beslutninger.'
Da Arbejderen spørger ind til den FN-resolution fra 1975, der betegner zionisme som en form for racisme, er reaktionen skarp.
'Med den nuværende sammensætning af FN tror vi, at generalforsamlingen kunne få vedtaget, at månen er lavet af ost, hvis de antiisraelske lande kunne blive enige om dette'.
Samtidig erklærer Zionistforbundet, at de tror og håber på en to-statsløsning, uden dog at ville komme ind på, hvor fremtidige grænser skal trækkes.
I sine svar fremhæver forbundet gang på gang, at Israel er et demokrati. Når Israel bomber Gaza, udvide de ulovlige bosættelser, bygger mur på palæstinensisk jord og lignende, sker det udelukkende i selvforsvar og af hensyn til den israelske befolknings sikkerhed.
'Med vores personlige kendskab til Israels optræden som besættelsesmagt, finder vi, at Israel normalt overholder og sørger for den palæstinensiske befolkning, men det er klart, at der i forbindelse med terrorhandlinger og raketaffyringer mod civile mål i Israel, nok fra politisk og militær side i Israel bliver strammet op omkring sikkerheden, og det rammer også civilbefolkningen', forklarer Dansk Zionistforbund.
Sidste år støttede Kulturministeriet Zionistforbundet med 50.000 kroner.


Danske zionister
Dansk Zionistforbund (DZF) er en paraplyorganisation med cirka 200 individuelle medlemmer. Derudover er en række jødiske foreninger kollektive medlemmer blandt andet det zionistiske ungdomsforbund B`nei Akiva, sportsforeningen Hakoah, den jødiske nationalfond KKL og kvindernes zionistorganisation WIZO. Herudover samarbejder Dansk Zionistforbund med foreninger som blandt andet Dansk-israelsk Forening og Dansk-israelsk Selskab.
DZF er medlem af den verdensomspændende World Zionist Organization.


Hvad er zionisme?
Zionisme er betegnelsen for staten Israels bærende ideologi. Zion var oprindelig navnet på en borg i Jerusalem cirka 3000 f.v.t. Ifølge Det Gamle Testamente er Zion stedet, hvor Guds udvalgte folk skal samles.
Zionismen opstod som ideologi omkring 1900 tallets begyndelse. Zionismen kæder den jødiske religion sammen med kravet om, at det historiske Palæstina som territorium er givet til jøderne af gud som et særligt udvalgt folk. Derfor skal Israel være en ren jødisk stat. Dette har ført til en dyb konflikt med det palæstinensiske folk.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. feb. 2009 - 00:00   03. sep. 2012 - 13:31

Indland