18 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 9 °C

NatFilm Festivalen siger go` nat

NatFilm Festivalen siger go` nat

Onsdag, 09. april, 2008, 00:00:00

Herfra skal bare udtrykkes et ønske og et håb om, at mangfoldigheden som NatFilm Festivalen hidtil har stået for, må leve videre i den nye fusion med Copenhagen International Film Festival

af Mikael Strandbech
NatFilm Festivalen sluttede søndag aften og som sædvanen byder, blev der uddelt tre priser.
Kritikerprisen gik til den svenske instruktør Thomas Alfredsson for sin film 'Let the Right One In'. En del af juryens begrundelse lød:
'Her er tale om et modigt forsøg på at blande to så forskellige genrer som et socialrealistisk portræt af en ensom og mobbet 11-årig dreng i en trøstesløs stockholmsk forstad med en vampyrfilm. Venskabet mellem Oscar og den mystiske pige Eli udvikler sig til et rørende møde mellem to outsidere, samtidig med at instruktøren fletter vampyrhistorien ind i handlingen på en dybt original måde'.
Det er i øvrigt anden gang, Thomas Alfredsson vinder kritikerprisen. I 2004 blev hans 'Fire nuancer af brunt' også præmieret.

Nyskabende
Natsværmer-prisen, som bliver uddelt til danske talenter, gik i år til producent Sarita Christensen og instruktør Anders Morgenthaler 'for deres nyskabende, unge produktionsselskab Copenhagen Bombay'.
Publikumsprisen tilfaldt i år Louise Alstons australske 'All my friends are leaving Brisbane'.
Filmen sætter et kærligt og komisk spotlight på en ung australsk piges problemer med kærligheden og fremtiden.

Håb
Efter 19 år lukker NatFilm festivalen. Det skyldes ikke manglende publikumstilslutning - spørg bare nede i Posthusteateret, hvor Roy Andersson-kavalkaden kørte.
NatFilm Festivalen bliver fremover sammenlagt med Copenhagen International Film Festival. Sammenlægning er politisk betinget. Det er den, fordi Københavns Kommune gjorde deres fremtidige økonomiske støtte afhængig af en fusion.
Herfra skal bare udtrykkes et ønske og et håb om, at den mangfoldighed - både genremæssigt og geografisk, som NatFilm Festivalen hidtil har stået for, må leve videre i den nye fusion.
Det har vi brug for på de danske biograflærreder.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. apr. 2008 - 00:00   30. aug. 2012 - 22:11

Kultur