24 Nov 2020  

KBH: Spredte skyer, 7 °C

Elever danser limbo mod nedskæringer

Elever danser limbo mod nedskæringer

Lørdag, 03. november, 2007, 00:00:00

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning sætter fokus på ungdommens krav med humoristisk happening

Tidligt fredag eftermiddag forsøgte Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) at råbe politikerne op ved at danse limbo på Axeltorv i København.
Formålet er at vise, at gymnasieeleverne snart ikke kan skæres længere ned, uden at det går helt galt. Symbolikken med limbodansen er klar og bliver forstærket af de medbragte Bertel Haarder-masker.
Happeningen, der finder sted på Axeltorv i den indre del af København, er en del af den kampagne, som DGS, Danske Skoleelever, Erhvervsskolernes Elev-Organisation og Landssammenslutningen af Handelsskoleelever står bag.
Der er god stemning, og den medbragte højttalervogn slynger toner ud i luften, mens en aktivist affyrer røde romerlys og holder spontane taler til de forsamlede.
19-årige Gry Poulsen, der er formand for DGS, fortæller om baggrunden for aktionen:
- Alle snakker om velfærd i valgkampen, men der er ingen, som snakker om de uddannelser, der skaber grundlaget for velfærden. Det er jo en forudsætning for fremtidig velfærd, at der er ordentlige forhold på gymnasierne, påpeger Gry Poulsen, der undrer sig over den manglende fokus på uddannelse i valgkampen.
De unge kræver, at der kommer færre elever i klasserne, ingen lærerfri timer samt nye undervisningsmaterialer og at nedskæringerne på uddannelserne stoppes. I følge DGS er der på finansloven skåret 90 millioner kroner ned på gymnasierne.
Eleverne mærker dagligt konsekvenserne af den manglende fokus på ungdommen.
- Vi har et nedslidt undervisningsmiljø, slidte og gamle bøger, der i den grad mangler opdatering - vi har bøger fra 1980`erne plus vi er alt for mange i klasserne og har ugentlige lærerfri timer. Det er et kæmpe problem, derfor er jeg her i dag, fortæller 18-årige Anders Bobek, der går i 3G på Stenløse Gymnasium.
DGS har arrangeret ungdomsvalg på gymnasierne, hvor over 100 gymnasier er tilsluttet.
- Det gør vi for at sætte dagsordenen. Så viser ungdomvalgene også, hvordan Danmark ville se ud hvis ungdommen skulle bestemme, siger Gry Poulsen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. nov. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:45

Indland