31 Mar 2020  

KBH: Let skyet, 6 °C

Våbenindustri har gyldne tider

Våbenindustri har gyldne tider

Torsdag, 19. oktober, 2006, 00:00:00

På fem år er omsætningen i den danske våbenindustri steget med 50 procent til 4,7 milliarder kroner

Krigene i Irak og Afghanistan og regeringens loyalitet overfor USA betaler sig - i hvert fald for den danske våbenindustri. Sidste år omsatte den danske våbenindustri for ikke mindre end 4,7 milliarder kroner.
Formanden for våbenindustriens lobbyorganisation, Brancheforeningen Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, Ena Bjerregaard, takker den danske udenrigspolitik for fremgangen.
- Udviklingen hænger selvfølgelig sammen med de tætte relationer mellem USA og Danmark. Især regeringens positive holdning til, at Danmark er en del af koalitionen i Irak og Afghanistan. Når der er et positivt klima i USA nu, skyldes det især den danske udenrigspolitik. Vi blander os ikke i Folketingets beslutninger. Men vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at udnytte det positive klima, siger Ena Bjerregaard til Arbejderen.
Hun mener, at de danske virksomheder har masser af isenkram at tilbyde krigsførende lande der har råd til at betale.
- Dansk forsvarsindustri leverer især til NATO-landene. De danske firmaer har især specialiseret sig i at forstærke pansringen af militære køretøjer samt i selvforsvarssystemer til forskellige flytyper, der beskytter flypiloter maksimalt. Endelig er vi helt fremme, når det gælder kommunikationssystemer og softwaresystemer, der sikrer, at de udsendte styrker kan tale sammen. Desuden har vi en række virksomheder, både små og større virksomheder, med specielle og højteknologiske kompetencer inden for software, elektronik, mekanik og nye materialer, fortæller hun.
De danske våbenhandlere er netop vendt hjem fra et våbenindustri-seminar i Washington. Her afleverede dødens købmænd en lang ønskeliste til de amerikanske politikere. Øverst står ønske om nemmere adgang til det amerikanske våbenmarked.
På mødet deltog danske våbenproducenter, som Terma A/S, Falck Schmidt Defence Systems, Compo Shield, Noliac, Danish Aerotech, Gate House, Rovsing, Hydrema og Astomistrix.
På lobbygruppens hjemmeside www.fad.di.dk kan du finde en lang liste over krigsudstyr, som danske våbenproducenter er leveringsdygtige i. Det gælder eksempelvis mikro-satellitter og avanceret laserudstyr.
Direktørerne fra våbenindustrien forudser, at de gyldne tider fortsætter. De næste tre til fem år vil omsætningen blive fordoblet.
Den suverænt største våbenproducent er Terma A/S med en omsætning på cirka én milliard kroner.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. okt. 2006 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:54

Indland